Comunitate

2017-05-08, 13:52:15

Fast-food-ul slătinean, închis din nou de DSVSA Olt. Germeni, descoperiţi pe suprafeţe, ustensile şi echipamente

Probe din nou necorespunzătoare descoperite la fast-food-ul din centrul municipiului. Medicii din cadrul DSVSA Olt au constatat că pe suprafeţele de lucru, ustensile şi echipamente este depăşit numărul total de germeni. Autorităţile au emis din nou o ordonanţă de suspendare a activităţii pe perioadă nedeterminată.

La finalul lunii aprilie, doi copii s-au prezentat la spital cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, iar DSVSA Olt a recoltat probe de la fast-food-ul din buricul târgului de unde cele două fetiţe au mâncat pizza.

 

Din cele şase probe prelevate de specialiştii DSVSA Olt, două dintre ele au fost necorespunzătoare, fiind descoperite enterobacterii la testul de sanitaţi al angajaţilor şi depăşirea numărului total de germeni pentru suprafaţa de lucru. Astfel, DSVSA Olt a luat decizia de a închide temporar unitatea, pentru a se putea face o igienizare generală, iar fast-food-ul să poată pune în aplicare planul de conformitate dispus de autorităţi.

 

La nici 24 de ore de la ordonanţa de suspendare a activităţii, fast-food-ul a fost redeschis de reprezentanţii DSVSA Olt, iar începând din 3 mai, slătinenii au avut la discreţie toată gama de produse, pateuri, pizza sau ariprioare.


La ultimul control din 3 mai, medicii de la DSVSA Olt au prelevat noi probe din restaurantul de tip fast-food, pentru a se vedea dacă igienizarea a fost făcută corespunzător. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DSVSA Olt, fast-food-ul slătinean a fost luni închis din nou, pentru că ultimele probe analizate de Laboratorul din cadrul instituţiei oltene au ieşit necorespunzătoare.

 

„Rezultatele sunt necorespunzătoare, pentru că numărul total de germeni de pe suprafeţe, ustensile şi echipamente era depăşit. S-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea neconformităţilor”, spun reprezentanţii DSVSA Olt.

Două surori au ajuns la spital, la finalul lunii aprilie, cu dureri abdominale, stări de vomă şi greaţă. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi fast-food-uri din municipiu.

Autorităţile au confirmat că la această unitate din buricului târgului au fost înregistrate probleme şi în anii trecuţi. Astfel, fast-food-ul slătinean a avut activitatea suspendată în noiembrie 2015 timp de o săptămână, iar în primăvara anului trecut ordonanţa de suspendare a fost pentru două săptămâni jumătate.    
 

Comentarii

Redacţia

2017-05-08 13:52:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro