Actualitate

2020-02-12, 11:32:23

Ferma de la Ipoteşti se redeschide. A fost repopulată cu porci

Lovită de pesta porcină africană în noiembrie, ferma de porci de la Ipoteşti va fi redeschisă. Alte două ferme din judeţ sunt afectate din cauza restricţiilor de mişcare.

Specialiştii DSVSA Olt spun că ferma a fost populată. Rămân în continuare sub restricţii exploataţii din Curtişoara şi Vişina.

„A fost stins şi focarul confirmat la exploataţia comercială de porci din localitatea Ipoteşti, iar de săptămâna trecută a fost făcută repopularea fermei. La această dată rămân sub restricţii de mişcare două exploataţii comerciale de porci, respectiv cea din localitatea Curtişoara şi cea din localitatea Vişina. Este în curs de desfăşurare acţiunea de recensământ şi examinare clinică, precum şi de prelevare de probe de sânge de la porci, pentru ridicarea restricţiilor pentru ferma comercială de porci din localitatea Curtişoara”,
au precizat cei de la DSVSA Olt.

Ferma din Ipoteşti este prima din judeţ afectată de pesta porcină africană. Peste 3.700 de suine au fost ucise preventiv în noiembrie.


Comentarii

Redacţia

2020-02-12 11:32:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...