Agricultură

2020-02-06, 11:27:30

Ferme de porci din Vişina, Curtişoara şi Valea Mare au cerut subvenţia. Au peste 13.000 de suine

Doar trei ferme din judeţ, acestea fiind situate în localităţile Vişina, Curtişoara şi Valea Mare, au solicitat subvenţia la porcine. Efectivele de suine din cele trei ferme sunt de 13.472 de capete.

Potrivit reprezentanţilor APIA Olt, numărul fermelor care au solicitat acest sprijin este mai mic faţă de anul trecut. Astfel, în 2019 şapte ferme de porci au solicita plăţi pentru bunăstarea suinelor.

Fermierii mai au termen să depună cereri de plată pentru anul 2020 aferente Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” - pachet „Plăți în favoarea bunăstării porcinelor” până pe 15 februarie.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri.

Comentarii

Redacţia

2020-02-06 11:27:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...