Agricultură

2019-02-07, 15:42:23

Fermierii olteni au început semănatul la mazăre. Peste trei mii de hectare vor fi cultivate, în această primăvară

Vremea a permis fermierilor din sudul judeţului să înceapă semănatul la mazăre. Specialiştii Direcţiei pentru Agricultură (DAJ) Olt spun că recolta la mazăre are legătură şi cu perioada în care a fost semănată.

Fermierii olteni au estimat că, în această primăvară, vor cultiva 3.200 de hectare de mazăre. Un fermier din Vişina a şi început semănatul, acesta urmând să cultive cu planta leguminoasă peste 50 de hectare.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că producţia de mazăre are legătură cu perioada în care a fost semănată. Dacă vremea permite semănatul devreme, atunci cresc şansele unei producţii mari.

„În zona de sud a judeţului, unde solurile mai uşoare au permis retragerea precipitaţiilor, unii fermieri au început deja semănatul la mazăre. Este prima cultură ce poate fi semănată la început de an. Producţia este determinată şi de momentul semănatului. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a spus Drăghicescu.
Comentarii

Redacţia

2019-02-07 15:42:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...