Agricultură

2019-01-31, 15:56:26

Fermierii olteni care cresc suine pentru purcei, susţinuţi. Aceştia pot primi un avans, de maximum 30 de procente din întreaga investiţie

Autorităţile au aprobat, miercuri, Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie. Fermierii olteni care cresc suine pentru purcei pot primi un avans, de maximum 30 de procente din întreaga investiţie.

Prin această ordonanţă de urgenţă a fost reglementată definirea clară a beneficiarilor care trebuie să respecte criteriile microîntreprinderilor sau întreprinderilor mici și mijlocii, dar şi tipurile de investiții și costuri eligibile. Totodată, a fost stabilită ca și cheltuială neeligibilă taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor. Această schemă de ajutoare nu se aplică solicitanţilor care au efectuat dezmembrări sau divizări ale exploataţiei începând cu 1 ianuarie 2017.

Fermierii olteni trebuie să se prezinte la Direcţia Agricolă Judeţeană Olt ca să încheie contractele de finanţare, instituţia fiind şi cea care aprobă suma necesară realizării investiţiei.

Astfel, pentru realizarea investițiilor finanțate prin Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, fermierii pot primi un avans, în procent de maximum 30 de procente din totalul finanțării eligibile.
Guvernul urmează să stabilească acțiunile, criteriile și categoriile de cheltuieli pentru care se pot efectua plăţi în avans.

Comentarii

Redacţia

2019-01-31 15:56:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...