Agricultură

2018-12-03, 15:23:21

Fermierii olteni continuă arăturile de toamnă

Precipitaţiile din ultima perioadă au permis fermierilor olteni să continue arăturile de toamnă. Specialiştii DAJ Olt spun că aratul se desfăşoară totuşi cu dificultate.

Directorul Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că fermierii olteni nu au putut finaliza campania de arat din cauza secetei prelungite.

„Se continuă arăturile de toamnă, dar se execută totuşi cu dificultate, pentru că este multă umezeală. Cât timp pământul este îngheţat, se mai poate ara. Se ştie că arătura de toamnă este mai bună ca arătura de primăvară. Fermierii nu au putut să are în toamnă din cauza secetei şi continuă acum. În tot judeţul ar mai fi de arat, fermierii profită de vremea rece pentru a finaliza arăturile de toamnă”, a spus Dragoş Drăghicescu.


Comentarii

Redacţia

2018-12-03 15:23:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...