Agricultură

2018-02-08, 12:59:05

Fermierii olteni îşi pot depune Cererea unică de plată pe 2018, începând cu 1 martie

De la 1 martie, fermierii olteni pot începe să depună la APIA Olt Cererea unică de plată pe suprafaţă aferentă acestui an. Reprezentanţii structurii judeţene întocmesc, în această perioadă, programările pentru toţi fermierii olteni.

Directorul adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a precizat că fermierii olteni trebuie să respecte programările, pentru a se evita aglomeraţia.

„Depunerea Cererii unice de plată pe suprafaţă pe 2018 va începe la 1 martie. La acest moment, lucrăm la programarea fermierilor pe zile, astfel încercăm să evităm aglomeraţia. Îi rugăm pe fermieri să respecte programările pe cât posibil,  noi le vom primi cererile chiar şi după program, niciun fermier nu va pleca din incinta APIA până când nu îşi va depune cererea”,
a spus Dumitrescu.

APIA Olt a autorizat la plată aproximativ 30.000 de fermieri, iar până la 1 martie va fi rezolvată şi problema celor două mii de olteni ce au intrat în eşantionul de control prin teledetecţie.

„Legat de plata pentru 2017, noi am autorizat la plată în jur de 30.000 de fermieri, sunt în curs de autorizare încă două mii, care au fost în control pe teledetecţie, iar acum se lucrează încă la interpretarea rapoartelor. Până la 1 martie va fi rezolvată şi problema lor”, a spus Dumitrescu.

32.449 fermieri olteni au depus Cererea unică de plată la APIA Olt în 2017.

Comentarii

Redacţia

2018-02-08 12:59:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...