Agricultură

2018-11-16, 16:38:33

Fermierii olteni mai pot depune cereri de finanţare pe cinci submăsuri

Cinci submăsuri mai pot accesa fermierii din judeţ, la acest moment, însă condiţiile din ghiduri sunt greu de îndeplinit.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Olt, submăsurile 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate”, 4.2 „Sprjin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole”, sector dezvoltare şi modernizare unităţi de procesare, 4.2 GBER minimis „Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole aferente submăsurii 4.2” şi submăsura 19.2 „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”, unde sprijinul nerambursabil este de 200.000 de euro, sunt cele cinci submăsuri pentru care fermierii din judeţ mai pot aplica cereri de finanţare.

Pentru submăsura 4.2 „Sprjin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole”, valoarea maximă a fondurilor nerambursabile va fi de 50 la sută din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi grupuri de producători sau cooperative şi 40 la sută pentru alte întreprinderi şi nu va depăşi un milion de euro pentru un proiect, pentru IMM, şi 2.500.000 euro pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat.

În cazul submăsurii 3.1, scopul este de a sprijini fermierii şi grupurile de fermieri care aplică pentru prima dată la schemele de calitate, în scopul creşterii numărului de aplicanţi care produc şi comercializează produse agricole și alimentare în baza schemelor de calitate.
 
Ajutoarele se acordă sub formă de stimulent financiar anual, pentru o perioadă maximă de cinci ani consecutivi de la aderarea la o schemă de calitate.

Valoarea nerambursabilă este de maximum 3.000 de euro pentru o exploataţie pe an și se acordă ca rambursare a costurilor eligibile suportate și plătite efectiv de fermieri sau grupuri de fermieri.Comentarii

Redacţia

2018-11-16 16:38:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...