Actualitate

2018-06-19, 15:33:49

Fermierii olteni pot accesa fonduri europene pentru achiziţionarea de echipamente de irigat

Organizaţiile de udători şi fermierii din judeţul Olt vor putea accesa fonduri europene prin Măsura 4.3, 30% din fonduri putând fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente de irgiat. Fiecare organizaţie va putea beneficia de până la un milion de euro.

Directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, a declarat că selecţia de proiecte pentru Măsura 4.3 va fi deschisă la începutul lunii iulie. Fiecare organizaţie de udători va putea accesa fonduri în valoare de un milion de euro.

„În Terasa Corabia s-au înfiinţat foarte multe organizaţii de udători şi în perioada următoare, (...) toată infrastructura secundară de irigaţii va fi predată din domeniul privat al statului, către organizaţii ale utilizatorilor de apă, pentru a putea beneficia de Măsura 4.3 care care va fi deschisă, la începutul lunii iulie, pentru o sumă de 250 de milioane de euro. Adică, fiecare organizaţie de udători va beneficia de un proiect pe fiecare staţie de un milion de euro, în care TVA-ul este eligibil sută la sută şi zero cofinanţare. Din infratructura secundară de irigaţii trebuie să facă parte şi echipamentele de irigat”, a declarat Barbu.

30% din bani pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente pentru irigat.

„Parte din proiectul de un milion de euro, pe care organizaţiile de udători îl accesează, 30% din fonduri, adică în cuantum de 300.000 de euro, vor fi direcţionate pentru achiziţionarea de echipamente de irigat, astfel încât ciclul să se închidă: infrastructură principală reabilitată de ANIF, organizaţiile de udători, fermierii, prin staţiile de punere sub presiune şi instalaţiile lor”, a afirmat Florin Barbu.

La rândul său, directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Craiova, Daniel Bărbulescu, a declarat că foarte mulţi agricultori vor depune proiecte pe Măsura 4.3.

„Ceea ce se întâmplă în sistemul de irigaţii reprezintă o adevărată revoluţie. Există o apetenţă foarte mare pentru accesarea acestor fonduri pentru irigaţii. Sunt convins că se vor depune foarte multe proiecte”, a afirmat Bărbulescu.

În prezent, în judeţ este funcţională infrastructura principală de irigaţii pentru circa 45.000 hectare. Până la sfârşitul anului, se va ajunge la infrastructură pentru aproximativ 80.000 de hectare.


Comentarii

Redacţia

2018-06-19 15:33:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...