Agricultură

2018-12-06, 12:22:36

Fermierii olteni pot depune la APIA Olt Cererile de acord pentru a primi subvenţia la motorină

Fermierii olteni pot depune, luna aceasta, Cererile de acord pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pe anul următor. Cererile pot fi depuse la APIA Olt, iar valoarea accizei este de 1,7385 lei/litru.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor pot fi producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprindri familiale, persoanele fizice autorizate, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare înscrise în Registrul naţional al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare, dar şi de către organismele şi organizaţiile de cercetare.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

Condiții de acordare sunt în funcţie de sectorul vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea: să fie înscrişi în Registrul unic de identificare al APIA, să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul plantaţiilor viticole, să fie înscrişi în Registrul agricol cu suprafețele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spațiile protejate (sere și solarii), precum și cu efectivele de animale, să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar suprafeţele de teren pe care le exploatează să fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha, şi să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice.

Acordul prealabil va fi emis de către APIA Olt în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii Cererii de acord.

Valoarea accizei pentru anul următor este de 1,7385 lei/litru.

Comentarii

Redacţia

2018-12-06 12:22:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...