Agricultură

2019-01-15, 15:08:46

Fermierii olteni vor avea la dispoziţie, din primăvară, încă două staţii de irigaţii

La nivelul judeţului este funcţională doar staţia de irigaţii de la Bucşani-Cioroiu, în alte trei staţii fiind executate lucrări de reabilitare a vechilor reţele. Lucrările la sistemele de irigaţii din zona Caracal şi Stoeneşti-Vişina sunt aproape finalizate şi urmează să fie date în folosinţă în primăvara acestui an, potrivit directorului general ANIF, Florin Barbu.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că fermierii olteni vor mai avea din primăvară încă două staţii de irigaţii, pentru că lucrările la sistemele de la Terasa Caracal şi la Stoeneşti-Vişina sunt aproape finalizate.

„Lucrările la staţia de la Caracal au fost finalizate şi o vom pune în funcţiune în aprilie, când începe sezonul de irigaţii. Fermierii olteni din această zonă o vor avea la dispoziţie. Acest proiect a avut o valoare de 20 de milioane de lei”, a spus Barbu.

Acesta a dat asigurări că şi lucrările de la staţia Stoeneşti vor fi terminate în primăvara acestui an.

„Mai avem şi staţia de la Stoeneşti-Vişina, în mai sunt finalizate lucrările şi de aici, valoarea proiectului fiind de aproape 22 milioane de lei”,
a adăugat directorul ANIF.

Lucrările la Terasa Corabia sunt în plină derulare, fiind pregătite taluzurile pentru ca apa să fie pompată cu uşurinţă pe canalele de irigaţii. Potrivit directorului ANIF şi aceste lucrări ar urma să fie finalizate în aprilie 2020.

Comentarii

Redacţia

2019-01-15 15:08:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...