Social

2021-10-26, 13:27:59

Firmele agricole din Olt vor fi verificate de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt desfășoară pe parcursul semestrului II al acestui an acţiunea de verificare a modului în care sunt aplicate şi respectate cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă în activităţile specifice din agricultură. Scopul acţiunii este acela de a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale lucrătorilor.

Potrivit ITM Olt, în motivarea acțiunii s-a avut în vedere particularitățile  activităților din agricultură, cum ar fi:

- munca în aer liber, 

- munca în sere, 

- munca cu utilaje de tonaj greu, cu echipamente mecanice de ridicat, care necesită autorizare,

- munca cu animale, precum și izolarea la locul de muncă, 

- nivelul redus de formare profesională, precum și meserii care necesită autorizare,

- utilizarea de produse chimice și de protejare a plantelor,etc., factori care sporesc  riscurile cu care se confruntă lucrătorii. 

Scopul acțiunii este acela de a informa și conștientiza angajatorii cu privire la aspectele legate de securitatea și sănătatea în activitățile din agricultură pentru atingerea obiectivelor specifice, cum ar fi: îmbunătățirea condițiilor de muncă, reducerea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și asigurarea unui loc de muncă sigur și sănătos pentru lucrători; obținerea unor producții cât mai mari în condiții optime de securitate, prin aplicarea măsurilor adecvate de securitate și sănătate în muncă.

Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor care lucrează în domeniul agricol, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii acestor categorii de lucrători”, transmite ITM Olt. Comentarii

Redacţia

2021-10-26 13:27:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...