Actualitate

2019-11-14, 10:41:01

Fiscul oltean îi obligă pe afaceriştii din judeţ să deţină doar case de marcat de ultimă generaţie. La cât se ridică amenzile

Operatorii economici care încasează integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit, sunt obligaţi să utilizeze case de marcat de ultimă generaţie. Acestea trebuie să aibă jurnal electronic.

Reprezentanţii Fiscului oltean spun că nerespectarea acestei obligaţii poate duce la amenzi foarte mari, de până la 10.000 de lei.

„Operatorii economici au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale dotate cu jurnal electronic, case de marcat de generație nouă. Conform reglementărilor legale în vigoare, nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă de la 8.000 de lei la 10.000 de lei precum și cu confiscarea sumelor nejustificat. Totodată, se poate merge până la suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunului sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.

Prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune „Cerere de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucuresti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală” - Formular C801 şi pot primi „Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale”.Formularul C801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online-Declaraţii Electronice.
   
În cazul operatorilor economici care au obţinut numărul de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a ANAF, însă aparatul nu a fost fiscalizat, aceştia au obligaţia de a instala şi fiscaliza aparatul.

Operatorii economici care trebuie să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale au obligaţia de a transmite datele fiscale catre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
       

Comentarii

Redacţia

2019-11-14 10:41:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...