Actualitate

2019-05-10, 11:30:36

Fiscul oltean promite dobânzi de 5 la sută şi venituri neimpozabile. Peste 26.000 de persoane au investit în titluri de stat

Oltenii pot investi şi luna aceasta în emisiunile de titluri de stat. Scadenţa este de 1,2,3 şi 5 ani, iar dobânzile anuale de 3,5, 4, 4,5 şi 5 la sută, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 2-31 mai 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2-30 mai 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 2-29 mai 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul acestui an.

Potrivit datelor furnizate de Fiscul olten, alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor. În primele patru luni ale anului 2019 peste 26.000 de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,4 miliarde de lei. Cele mai multe subscrieri au fost făcute în București, Prahova, Cluj şi Argeş.

Comentarii

Redacţia

2019-05-10 11:30:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...