Cultură

2019-02-28, 16:10:56

Florian Dumitrescu, noul manager al Bibliotecii Judeţene Olt

Fostul director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Olt, Florian Dumitrescu, a devenit manager interimar al Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” Olt.

Contractul de management al lui Florian Dumitrescu a început deja pe 12 februarie, numirea sa fiind validată şi de Consiliul Judeţean Olt, în şedinţa de joi.

Florian Dumitrescu îl înlocuieşte în funcţia de manager al Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” Olt pe Florian Cârstea, care a decedat, la începutul lunii februarie, la doar 65 de ani.

Florian Cârstea s-a stins din viaţă în judeţul Brașov, localitatea Cristian, unde se retrăsese. El a aflat în decembrie că suferă de o boală necruţătoare, iar după nici două luni a murit.

Cârstea s-a născut la 27 iunie 1953, în comuna Icoana, judeţul Olt. Studii: Şcoala Tehnică de Bibliotecari din Bucureşti, Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Spiru Haret” Bucureşti. În 1976, după ce a absolvit Şcoala de Bibliotecari de la Bucureşti, şi-a început activitatea în domeniu la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”.

Florian Cârstea a devenit director al Bibliotecii Judeţene, în 2014, după ce fostul şef al instituţiei de cultură, Paul Matiu, a decedat pe 9 iunie 2014.

Comentarii

Redacţia

2019-02-28 16:10:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...