Eveniment

2020-01-15, 11:16:53

Florian Gulie, criminalul boxerului Cristian Gălbenuşe, personaj într-un film documentar, pe Netflix

Florian Gulie, condamnat la detenţie pe viaţă, după ce l-a înjunghiat mortal pe pugilistul slătinean Cristian Gălbenuşe, este personaj de film într-un documentar apărut recent pe Netflix. Gulie este închis în penitenciarul de maximă siguranţă din Craiova, fiind condamnat după crima comisă în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, pe terasa unui Pub din Slatina.

Condamnat la închisoare pe viaţă, Florian Gulie, cel care l-a ucis cu sânge rece pe boxerul Constantin Gălbenuşe, a apărut într-un documentar pe Netflix, care prezintă cele mai dure penitenciare din lume. „Inside the Word’s Toughest Prisons” este un film documentar realizat de nişte jurnalişti de investigaţii, care devin deţinuţi în cele mai dure închisori din lume, unde domină intimidarea şi brutalitatea.

Gulie este prezentat, de către jurnalistul englez, ca unul dintre cei mai cunoscuţi puşcăriaşi din Craiova, un deţinut alfa, unul dintre cei mai duri. Este o zi ploioasă, în care deţinuţii preferă să stea înăuntru, cu excepţia lui Gulie, care şi-a improvizat o sală de forţă, acolo unde face exerciţii istovitoare pentru a-şi menţine condiţia fizică.

„Sunt închis pentru omor. Am intrat în discotecă, am vrut să-mi iau o masă cu un tovarăş de-al meu. N-aveam voie în discotecă, că suntem ţigani... A venit un băiat, nu ştiam că este patronul discotecii şi a început să ne jignească. L-a lovit pe tovarăşul meu...”,
povesteşte Gulie.

De aici, până la crimă a fost doar un pas.

„A apărut sportivul, Gălbenuşe. M-am bătut cu el parte-n parte, nu am avut ce să-i fac. Era mare, avea meseria pe care o avea, boxer de 10-15 ani, MMA, şi i-am dat trei tăieturi... pe faţă, l-am tăiat în spate, zona coastelor, şi în piept... Nu ştiam că i-am dat în inimă”, continuă Gulie, aflat în penitenciarul din Craiova.

Florian Gulie, deţinut de etnie romă, prezentat drept rudar, mai spune că se bucură de respect din partea anumitor deţinuţi.

„O parte din ei mă respectă, mai ales ţiganii. Le pare bine, că noi nu avem loc de români într-o discotecă sau un club...”, mai spune cel care l-a ucis, într-un scandal, pe sportivul slătinean.

Doar câţiva deţinuţi de etnie romă sunt incluşi în planul educaţional al închisorii din Craiova, iar Gulie este unul dintre ei. Acolo a învăţat să scrie, să citească şi să socotească.

„Sunt zile în care nu îmi arde de nimic, dar aici, în sala de curs, mă simt cel mai bine. Mă axez pe carte...”, aşa îşi încheie povestea din penitenciar, Florian Gulie, condamnat la închisoare pe viaţă.

Scandalul, în urma căruia sportivul Cristian Gălbenuşe şi-a pierdut viaţa, s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, pe terasa unui bar din Slatina. Potrivit martorilor, Cristi Gălbenuşe se afla pe terasă în momentul în care Gulie şi complicii săi au venit puşi pe scandal. În urma altercaţiei, Gălbenuşe a fost înjunghiat de mai multe ori, una dintre răni fiindu-i fatală. După ce tânărul a căzut la pământ, agresorii au rupt-o la fugă, dar s-au întors în scurt timp cu şi mai mult chef de scandal.

Florian Gulie a venit înarmat cu o scândură ruptă dintr-o bancă şi a început să lovească în stânga şi în dreapta. În acel moment, fiul patronului barului l-a lovit pe Gulie, care a rămas căzut la pământ. Ambulanţa sosită la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru nepotul lui Constantin Gălbenuşe, declarând decesul după efectuarea manevrelor de resuscitare.

Florian Gulie a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Craiova la detenţie pe viaţă. Acesta îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciarul Craiova, care are regim de maximă siguranţă.

Sursă foto: capturi netflix.com

Comentarii

Redacţia

2020-01-15 11:16:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...