Naţional

2019-05-17, 10:44:18

Florian Walter a suferit un atac cerebral! Omul de afaceri a fost operat de urgență

Omul de afaceri Florian Walter, în vârstă de 56 de ani, a suferit un atac cerebral. Fostul patron al echipelor de fotbal Dinamo, Universitatea Cluj și Petrolul a fost transportat, inițial, la Spitalul Universitar din București, unde s-a decis transferul său la Spitalul de Urgență Floreasca. Medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale pacientului.

UPDATE - ora 22.30: Gazeta Sporturilor informează că omul de afaceri Florian Walter a fost stabilizat, iar apoi a fost operat.

Sursele GSP.RO au confirmat problemele lui Walter, care se află Unitatea de Terapie Intensivă Chirurgie Cardiovasculară, unde urmează să i se facă o investigație computer tomograf. La Floreasca, a fost preluat de doctorul Marian Broască, adjunctul medicului cardiolog Șerban Brădișteanu.

Walter mai suferise un preinfarct pe vremea când fugise de justiție în Dubai, în octombrie 2015. În 2010, fusese operat tot pentru probleme cardiace. Florian Walter, patronul Romprest (companie care oferă servicii de salubritate), a fost acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 - 2014. Florian Walter (născut în 1963) a ajuns să fie căutat în toată lumea de procurorii anti-Mafie (DIICOT) și apoi de cei anticoprupție (DNA) pentru afacerile sale cu gunoi, care l-au făcut pe fostul intermediar de butelii să ajungă să primească 450 de milioane de euro doar pentru salubrizarea Sectorului 1 al Capitalei.

Romprest a încasat milioane de euro pentru salubrizarea şi întreţinerea aeroporturilor din România dar şi din paza acestora. Walter a venit ca acționar la Dinamo la începutul anilor 2000 și a plecat în 2009, când s-a dus la U Cluj. La formația din Ardeal a stat 3 ani, în 2012 mutându-se la Petrolul. Dispărut din țară în luna mai a anului 2015, el a fost localizat în vara lui 2016 în Dubai, cel mai luxos emirat din cadrul Emiratelor Arabe Unite, stat din Golful Persic. Pe 5 martie 2016, Walter a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite. Pe 6 martie a fost arestat în România. Ajuns în țară, Walter s-a apărat și a spus că nu a fugit din țară și că afacerile sale au fost corecte. A fost eliberat pe 5 august, dată de la care se află sub control judiciar. La jumătatea lui ianuarie 2016, Tribunalul Prahova, ca instanță de fond, a dispus începerea judecății în dosarul Romprest, care vizează fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Florian Walter, trimis în judecată de procurorii DIICOT Cluj


În 2017, Florian Walter a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Cluj pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul delapidării clubului de fotbal Universitatea Cluj.

Acesta este acuzat că, împreună cu ceilalţi trei inculpaţi din dosar, a transferat cu titlu gratuit 11 jucători de valoare ai clubului la FC Petrolul Ploieşti SA. Urma să se prezinte la Tribunalul Cluj pe 11 iunie 2019. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj l-au trimis în judecată pe Florian Walter pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, au fost trimişi în judecată şi Daniel Capră, Ioan Mărginean şi Marius Adrian Nicolae, pentru „săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infracţional organizat, urmat de săvârşirea unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat publicat joi de către DIICOT .

„În cursul anului 2012, în timp ce deţinea calitatea de director general şi acţionar majoritar în cadrul FC Universitatea Cluj SA, inculpatul Walter Florian a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat împreună cu inculpaţii Mărginean Ioan şi Capră Daniel, grup care a fost sprijinit şi de către inculpatul Nicolae Marius Adrian şi care a avut ca scop realizarea unui plan infracţional prin care, în urma comiterii unei infracţiuni de delapidare în dauna FC Universitatea Cluj SA, urmau să fie obţinute în mod ilicit beneficii materiale pentru FC Petrolul Ploieşti SA, club în care inculpatul Walter Florian avea un interes direct, deoarece deţinuse calitatea de administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie”,
se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa: libertatea.roComentarii

Redacţia

2019-05-17 10:44:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...