Actualitate

2021-04-05, 13:47:47

Florin Cîţu: Reîntoarcerea României la normalitate începe cu 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferință de presă, în care a anunţat că România ar putea începe să revină la normalitate începând cu 1 iunie. De asemenea, el a cerut şi susţinerea Bisericii în campania de vaccinare.

Cîţu a vorbit despre următoarele două luni, aprilie şi mai, la finalul cărorara ar trebui să avem cel puţin 5 milioane de români vaccinaţi, iar într-un scenariu oprtimist chiat 6,3 milioane.

„Sunt două luni foarte importante pentru noi. Aprilie şi Mai. Vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în Romania. La finalul lunii mai, ar înseamna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate. 5 milioane de persoane vaccinate este o cifra importantă pentru noi, pentru că reprezintă 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important să vorbim despre revenirea economiei la sfârşitul lunii mai”, a spus Cîţu, citat de observatornews.ro.

Premierul a cerut şi implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Este nevoie ca toţi românii din mediul rural să aibă acces la această informare şi să se vaccineze”, a mai spus Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că, până la finalul lunii iulie, 70% din populaţie ar trebui să fie vaccinată.

„Aşa cum arată lucrurile şi m-am asigurat că avem dozele necesare, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie. Mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Deci dacă mergem să ne vaccinăm, trebuie întâi să ne programăm pe platformă, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată că este vorba depre 70% din persoanele adulte şi putem vorbi despre o redeschidere a economiei aproape în totalitate. Aşa cum arată lucrurile acum, ele merg în direcţia corectă”, a mai declarat prim-ministrul.

Acesta a declarat că astăzi, înregistrate în platformă, sunt aproximativ 760.000 de persoane, peste 60% dintre acestea fiind deja programate.

„Rămâne mijlocul lunii aprilie să putem să vaccinăm o sută de mii de persoane pe zi. Din păcate, numărul persoanelor înregistrate astăzi este doar 767.883 în platforma de programare, dintre acestea au fost programate 64%. Ca să trecem peste această perioadă, ca să trecem la normalitate, este singura soluţie, vaccinarea”, a mai spus Cîţu.Comentarii

Redacţia

2021-04-05 13:47:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...