Sănătate

2020-05-20, 18:24:56

Focar COVID-19 la Ambulanţa Olt. 20 de angajaţi aşteaptă rezultatele testelor. 13 sunt deja confirmaţi pozitiv

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit un grup de 50 de persoane, contacţi direcţi ai asistentei din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, depistată cu coronavirus, luni. 12 colegi ai femeii sunt pozitivi, iar alţi 20 încă aşteaptă rezultatele testelor.

În urma anchetei epidemiologice, DSP Olt a identificat un număr de 50 de persoane, angajaţi ai Serviciului Judxeţean de Ambulanţă Olt, contacţi direcţi ai asistentei. Femeia de 45 de ani este originară din Mioveni, Argeş, şi pentru a veni la muncă făcea naveta cu trenul. 

„Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020 au fost prelucrate 30 de probe, iar 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infecţia COVID-19”, se arată într-un comunicat al DSP Olt. 

Cei 12 angajaţi ai Ambulanţei Olt sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Potrivit specialiştilor în sănătate publică, toţi contacţii de familie ai celor pozitivi vor fi izolaţi la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. 

„În vederea limitării răspândirii infecţiei cu COVID-19, măsurile impuse de DSP Olt  vor fi în funcţie de situaţia epidemiologică de la nivelul instituţiei angajatoare”, se mai precizează în comunicat.

Comentarii

Redacţia

2020-05-20 18:24:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...