Actualitate

2019-03-13, 16:21:11

Focare de varicelă la o grădiniţă din Balş şi o şcoală din Slatina

Două focare de varicelă au fost confirmate în judeţul Olt, la o şcoală din Slatina şi la o grădiniţă cu program prelungit din Balş.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică  (DSP) Olt, este vorba de un total de 31 de cazuri de copii de diferite vârste.

„Sunt în monitorizare şi evoluţie două focare de varicelă, unul la Şcoala «Vlaicu Vodă» din Slatina, care la momentul de faţă are 14 cazuri, şi unul la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Balş, unde există 17 cazuri la diferite grupuri de vârstă. Ţinând cont că varicela este o boală cu transmitere aerogenă, măsurile de siguranţă sunt cele cunoscute, cu aerisire, cu efecturarea curăţeniei şi a dezinfecţiei curente, copiii trebuie să rămână acasă în perioada în care sunt contagioşi, 21 de zile cel puţin sau până la curăţarea elementelor existente pe piele”, a declarat medicul Magdalena Stegaru, din cadrul DSP Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-03-13 16:21:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...