Comunitate

2019-05-02, 15:54:17

Focarul de pestă de la Şerbăneşti, la un pas să fie declarat eradicat. Toate restricţiile ar putea fi ridicate în două săptămâni

Specialiştii din cadrul DSVSA Olt au evaluat din nou situaţia de la Şerbăneşti. Toţi porcii au fost examinaţi clinic şi au fost prelevate din nou probe de sânge. Autorităţile ar putea declara stins şi acest ultim focar.

Medicul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa, a precizat că toate restricţiile din comuna Şerbăneşti privind creşterea suinelor ar putea fi ridicate în două săpătmâni.

„Colegii sunt în teren, pentru că avem un ultim focar de pestă porcină în judeţ, la Şerbăneşti. Se face supraveghere pe zona de protecţie, se face recensământul, evaluarea porcilor prin examinare clinică şi prelevarea de probe de sânge, ca să putem ridica restricţiile. Cât de curând, sperăm ca în două săptămâni să ridicăm restricţiile în totalitate, în funcţie de rezultatele analizelor”, a spus Venera Popa.

Focarul de pestă porcină din Şerbăneşti a fost confirmat la finalul lunii martie, după ce unui localnic i-au murit opt suine. Anterior, alţi doi purcei, achiziţionaţi din Văleni, ar fi murit unui alt sătean din comună, acesta aruncând leşurile la întâmplare.

Comentarii

Redacţia

2019-05-02 15:54:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...