Administraţie

2018-12-13, 18:00:07

Fonduri europene de peste opt milioane de lei către CJ Olt, Primăria Slatina şi Spitalul Judeţean

Peste opt milioane de lei, fonduri europene, vor intra în vistieriile CJ Olt, Primăriei Slatina şi Spitalului Judeţean, prin intermediul unui proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

Este vorba despre proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județele Mehedinți, Dolj și Olt la servicii medicale de urgență”, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 64.022.180 de lei (echivalentul a 13,8 milioane de euro).

Proiectul reprezintă rezultatul unui parteneriat încheiat între Ministerul Sănătății, consiliile județene din Dolj și Olt, primăriile din Slatina și Segarcea, spitalele județene din Craiova, Drobeta Turnu Severin și Slatina, spitalele municipale din Băilești și Calafat și spitalele orășenești din Filiași și Segarcea.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că este vorba despre sumele cheltuite, din 2014 şi până în prezent, pentru dotarea UPU, Blocului Operator şi Ambulatoriului. Practic, ordonatorilor de credite li se întorc aceşti bani, sumele putând fi folosite în alte direcţii.

„Este un proiect care s-a făcut pe fonduri europene, pe POR, în care pentru toate spitalele care au intrat în respectivul proiect se rambursează o parte din cheltuielile făcute de către ordonatorii de credite, în speţă Consiliul Judeţean, Primăria Slatina şi Spitalul Judeţean, pentru dotare sau reabilitare la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Blocul Operator sau la Ambulatoriu, din 2014 până în prezent. Noi suntem parteneri în proiect şi sumele care urmează să fie rambursate vor veni integral la spital, iar noi le vom redirecţiona. Este vorba despre aproximativ 6,8 milioane lei la Consiliul Judeţean Olt, 1,4 milioane lei la Primăria Slatina şi 300.000 lei la spital. Practic, se dau înapoi banii cheltuiţi până acum”, a afirmat Cătălin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2018-12-13 18:00:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...