Naţional

2020-01-14, 09:36:39

Fostul acţionar dinamovist Dragoş Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedării plajelor, s-a predat la Napoli

Fostul acţionar dinamovist Dragoş Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedării plajelor şi dat în urmărire internaţională s-a predat la Napoli.

El s-a predat la Napoli, însoţit de un avocat - la mai puţin de un an după ce a fost dat în urmărire internaţională - autorităţile de la Bucureşti fiind notificate în acest sens, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie.
 
Dragoş Săvulescu urmează să fie supus procedurii de extrădare, însă decizia aparţine autorităţilor judiciare italiene.

Anul trecut, Săvulescu  anunţa într-o postare pe blog că este nevinovat şi că nu se va preda autorităţilor române, pentru că nu recunoaşte sistemul de justiţie corupt din România. El preciza că se va adresa şi CEDO. De asemenea, Săvulescu susţinea că toţi banii săi sunt câtigaţi legal, prin muncă.
 
„Am ales să nu mă predau autorităţilor române pentru a-mi ispăşi o pedeapsă nedreaptă şi nemeritată dată de nişte judecători corupţi de sistemul din care fac parte, fără conştiinţă şi plini de ură la adresa unor oameni nevinovaţi!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTIŢIE  CORUPT DIN ROMÂNIA!!! Am decis să lupt până la capăt  pentru a-mi demonstra nevinovăţia şi pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justiţie bolnav din România! Voi face din acest caz nu numai un caz super-dezbătut la nivel naţional ci şi un caz cunoscut internaţional, pentru a atrage atenţia opiniei publice din ţările civilizate asupra nedreptăţilor, ilegalităţilor şi abuzurilor pe care actualul sistem de justiţie din România le face!”, preciza Săvulescu în postare.

Dragoş Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, a fost dat în urmărire în 9 februarie.

Coform site-ul Poliţiei Române, pe numele lui Săvulescu Emi Dragoş există mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de către Curtea de Apel Bucuresti - Sectia II Penala.

„Complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare. Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii”,
sunt informaţiile care însoţesc fotografia lui Săvulescu.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre - 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Sursa: news.ro


Comentarii

Redacţia

2020-01-14 09:36:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...