Politică

2016-12-19, 16:38:34

FOTO. Aleşii Oltului, parlamentari cu acte în regulă

Politicienii care au obţinut votul oltenilor, la alegerile din 11 decembrie, şi-au ridicat, luni, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Prefectură, mandatele de parlamentari.

De la ceremonie au lipsit doi dintre aleşi, Florin Iordache (PSD), preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, şi Gigel Ştirbu, preşedintele interimar al PNL Olt. Aceştia şi-au ridicat mandatele mai de dimineaţă, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, deoarece au plecat spre Capitală mai devreme decât colegii lor din legislativ.


La ceremonia de înmânare a mandatelor parlamentarilor aleşi au fost prezenţi şi prefectul de Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu şi primarul Slatinei, Emil Moţ.


Şi-au primit mandatele de parlamentari senatorii Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PNL) şi deputaţii Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD) şi Mihai Niţă (ALDE).


Paul Stănescu a încheiat în această vară două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în timp ce medicului neurolog Renică Diaconescu nu se află la prima experienţă în Parlamentul României, el fiind deputat de Olt, în mandatul 2004-2008. Liberala Siminica Mirea este la prima experienţă în legislativul ţării.
O parte dintre deputaţii PSD care vor merge în Parlament au mai reprezentant judeţul şi mandatul trecut - Florin Iordache, Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu. În schimb, Marius Iancu se află la primul mandat. Ultimul post de parlamentar de Olt a revenit celor de ALDE prin redistribuire. Niţă era la cel de al doilea mandat de senator, acum schimbând camera Parlamentului.


Proaspătul senator de Olt, Paul Stănescu, a declarat, după ceremonia de înmânare a mandatelor de parlamentar, că este onorat să-i reprezinte pe olteni în Parlament, onoarea venind la pachet cu responsabilitatea.

 

„Este o mare onoare pentru noi să reprezentăm cetăţenii judeţului nostru în Parlamentul României, dar în acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. Fiind şi la primul mandat, eu plec cu credinţa că românii vor avea un trai mai bun, după patru ani de zile. De asemenea, cred că România trebuie condusă de români adevăraţi, care îşi iubesc ţara. Acesta este crezul meu şi cu acesta merg în Parlament”, a afirmat Stănescu.

Comentarii

Redacţia

2016-12-19 16:38:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro