Sport

2017-12-07, 14:23:44

FOTO. „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” a ajuns şi la Potcoava

Cu prilejul celei de a doua acţiuni a proiectului naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, campionul balcanic, atletul Marius Şerban, s-a aflat în mijlocul elevilor Liceului „Ştefan Diaconescu”, din Potcoava. Componentul lotului naţional a răspuns tuturor curiozităţilor legate de practicarea unui sport de performanţă, venite din partea liceenilor.

Demarată la nivelul judeţului Olt, la Şcoala Gimnazială Mărunţei, campania naţională „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” a ajuns la Liceul din Potcoava. Campionul balcanic în proba de 4x100 de metri, Marius Şerban, le-a prezentat elevilor importanţa practicării unui sport.

De altfel, obiectivul principal al campaniei este creşterea gradului de participare activă şi sistematică a elevilor la activităţile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătăţire a stării de sănătate şi dezvoltarea competenţelor sociale, spiritual de echipă, solidaritatea, toleranţa şi fair-play-ul.

Acţiunile organizate de Direcţia pentru Sport şi Tineret Olt, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor continua săptămâna viitoare. Pe 13 decembrie, Ion Răduţescu, antrenor de lupte greco-romane, va ajunge la Şcoala Numărul 5 din Slatina.

Ion Răduţescu este vicecampion balcanic, în 1978, campion naţional între anii 1976-1978, vicecampion naţional în perioada 1979-1982 şi medaliat cu bronz naţional în perioada 1983-1987. În cariera de antrenor de lupte greco-romane, Ion Răduţescu a scos numeroşi campioni în ultimii ani, cele mai bune rezultate fiind obţinute în vremea în care activa secţia din cadrul clubului CS Aluminiu Alro.

Comentarii

Redacţia

2017-12-07 14:23:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...