Comunitate

2020-06-26, 11:57:26

FOTO. Centrul Muzeal „Aviator Alexandru Şerbănescu”, inaugurat la Coloneşti

Primăria comunei Coloneşti, în colaborare cu Fundația „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” au inaugurat, astăzi, 26 iunie, Centrul Muzeal „Aviator Alexandru Șerbănescu”.

S-a deschis oficial Centrul Muzeal Aviator „Alexandru Şerbănescu”, din localitatea Coloneşti. Muzeul înfiinţat în amintirea unuia dintre cei mai buni aviatori a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţan Olt, Marius Oprescu, a generalului de flotilă Leonard Baraboi şi a preşedintelui Fundaţiei „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”, Eleonora Arbănaş. Panglica a fost tăiată de primarul localităţii Coloneşti, Nicolae Stan.

Ceremonia a cuprins un survol omagial executat cu aeronave F -16 aparţinând Bazei 86 Aeriane Borcea şi survol executat de Iacării Acrobaţi.

În localitatea Coloneşti , judeţul Olt, s-a născut marele zburator, căpitan aviator Alexandru Şerbănescu , asul aşilor aviaţiei de vânătoare în cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu sinceră atitudine de respect pentru înaintaşii nostri, tenacitate şi efort considerabil, administraţia publică locală şi fundaţia care poartă cu onoare numele aviatorului erou, au reaşezat în vatra locului natal făptura şi zborul de şoim a asului cerului, alături de toţi camarazii săi din faimosul Grup 9 Vânătoare şi alţi eroi din aviaţia de bombardament ale căror nume le-au fost înscrise pe Monumentul “Trepte spre Cer” ( 5 iunie 2008).

Centrul Muzeal Aviator Alexandru Şerbănescu finalizează un proiect şi un program amplu care a debutat în anul 2006. Muzeul este menit să ducă din generaţie în generaţie pagini, modele şi valori înscrise cu litere de aur în cartea de istorie a aviaţiei militare române.

La 75 ani de la încheierea celui de al Doilea Război Mondial în memoria aviatorilor militari români deschidem Centrul Muzeal Aviator Alexandru Şerbănescu, edificiu public şi un reper muzeal de istorie şi cultură ridicat cu adâncă recunoştiinţă pentru eroismul şi jertfa aviatorilor militari români care au luptat cu un curaj de nedescris într-o minoritate covârşitoare pentru apărarea şi reîntregirea ţării” transmite Fundaţia „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”. 


Comentarii

Redacţia

2020-06-26 11:57:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...