FOTO. „Compania de Apă Olt, de zece ani alături de comunitate”. Eveniment festiv la CAO Olt

Compania de Apă Olt a sărbătorit, vineri, zece ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost marcat prin dezvelirea unei plăci comemorative în curtea sediului central al CAO, prilej cu care directorul unităţii, Cătălin Uşurelu, le-a mulţumit tuturor celor ce de-a lungul anilor au sprijit furnizorul de apă şi canal.

Curtea Companiei de Apă Olt a fost plină, vineri dimineaţă. Furnizorul de apă şi canal a sărbătorit zece ani de la înfiinţare. La eveniment au participat vicepreşedinţii CJ Olt, Ioan Ciugulea şi Virgil Delureanu, viceprimarul Slatinei, Gigi Vâlceleanu, deputatul de Olt, Marius Iancu, primarul municipiului Corabia, Iulică Oane, viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, dar şi angajaţii Companiei. 


„Este o zi importantă pentru Compania de Apă Olt, sărbătorim zece ani de la înfiinţare, zece ani care înseamnă proiecte, investiţii, dar şi oameni cu experienţă în domeniu, oameni care aici au învăţat meserie. Suntem o companie care derulează proiecte foarte importante, avem în desfăşurare investiţii pentru cetăţeni. Suntem în slujba cetăţenilor, ne dorim să le oferim apă de cea mai bună calitate, pentru ei lucrăm, pentru ei existăm şi datorită lor, astăzi, suntem împreună aici”, a declarat directorul CAO Olt, Cătălin Uşurelu.


În prezent CAO este prezentă în Slatina, Caracal, Corabia, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Drăgăneşti-Olt şi în comunele Slătioara şi Vitomireşti. Dar nu toate aceste localităţi au înţeles, de la început, beneficiile aderării la CAO, lucru reamintit, vineri, de vicepreşedintele CJ Olt, Iona Ciugulea. 


„Acum zece ani, împreună cu domnul preşedinte Paul Stănescu, am creat iniţiativa ADI Oltul, pentru care s-a lucrat foarte mult. Consiliul Judeţean a avut o mare deschidere pentru Compania de Apă. Eu spun că din cauză că unii dintre colegii noştri (primari - n. red.) nu au înţeles în acel moment că trebuie să facă parte din ADI Oltul am pierdut mari sume de bani, aproape 70 de milioane de euro”, a declarat Ioan Ciugulea. 


Oficialităţile au vizitat şi Staţia de Epurare Slatina, obiectiv primordial pentru municipiu, realizat cu sprijinul fondurilor europene, în perioada 2009-2012. 


„În toamna anului 2012 a fost pusă în funcţiune această nouă staţie de epurare, care a fost proiectată şi realizată pentru un echivalent de 72.000 de locuitori.  Slatina avea şi înainte de 2012 o staţie de eupurare, dar cu tehnologia pe care o utiliza, ce a anilor ’70-’80, apa care ieşea depăşea limitele impuse de legislaţia în vigoare”, a precizat şeful Sediului Secundar al CAO Olt, Florea Raţă. 


Sâmbătă, începând cu ora 9.30, este organizată Ziua Porţilor Deschise la Staţia de Epurare Slatina, transportul fiind gratuit pentru slătinenii care vor să viziteze staţia, cu plecare de pe bulevardul A.I. Cuza - zona Vacanţa. La ora 13.30 vor fi premiaţi veteranii şi pensionarii Companiei de Apă Olt, persoane care au contribuit la dezvoltarea companiei.