Eveniment

2018-05-15, 20:12:40

FOTO. Culturi agricole și acoperișuri ale locuințelor distruse de grindină, la Movileni

Culturile agricole din mai multe localități din județul Olt au fost afectate de grindina care a căzut, marți seara, fenomenele meteo afectând inclusiv pomii fructiferi, vița de vie și chiar acoperișurile unor locuințe, cea mai gravă situație a fost înregistrată la Movileni.

Primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma, a declarat că grindina a făcut ravagii, în câteva minute fiind distrusă toată munca agricultorilor din localitatea olteană.

Sunt afectate culturile agricole, dar și acoperișuri de locuințe și chiar drumuri care au devenit impracticabile din cauza ploii și a grindinei. E foarte grav în privința culturilor agricole, cam tot ce plantaseră oamenii - pomi fructiferi, viță de vie, roșii, iar la câmp a fost afectată rapița, dar și păioasele. Așteptăm o comisie a autorităților județene să evalueze cum trebuie situația”, a declarat primarul.

Și în comuna Ipotești ploaia cu grindină a distrus în proportie de 30 % pomii fructiferi și vița de vie, imaginile cu fenomenul meteo fiind postate pe Facebook.


Judeţul Olt intră sub o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 14.00.

Comentarii

Redacţia

2018-05-15 20:12:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...