Profesorul coordonator al proiectului, Nineta Cozma, a declarat că elevii vor să contribuie la stoparea mediului înconjurător. Astfel, ei au desfăşurat activităţi de informare, de educare, de sensibilizare şi de mobilizare a tinerilor şi a membrilor comunităţii locale. Agenţii Patrulei de Reciclare au împărţit pliante şi şi-au convins părinţii, bunicii, vecinii şi oamenii din sat să renunţe la deşeurile şi echipamentele electrice şi electrocasnice (DEEE).
DEEE reprezintă un risc pentru mediu şi pentru oameni prin componentele toxice pe care le conţin, în cazul în care nu sunt colectate selectiv şi trimise spre reciclare. Nu este uşor să convingi oamenii să renunţe la aparatele vechi pe care le păstrează inutil şi la obiceiurile lor comode, dar misiunea agenţilor este ambiţioasă, deoarece ei au înţeles că trebuie să protejeze mediul înconjurător , au înţeles că reciclarea este singurul mod legal, responsabil şi civilizat de a ne debarasa de ele.
Patrula de Reciclare este un program naţional de educaţie de mediu care formează o generaţie de tineri responsabili, preocupaţi de grija faţă de mediul înconjurător, implicaţi în comunitate şi încrezători în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate.
15 elevi ai Şcolii Gimnaziale Ursa au fost înscrişi în Proiectul Patrula de Reciclare. Proiectul se derulează pe parcursul anului şcolar 2017-2018, sub coordonarea profesorului Nineta Cozma.