Actualitate

2020-02-20, 14:28:20

FOTO - Exces de zel în Primăria Balş: Au pus tifon îmbibat în spirt pe clanţele uşilor pentru a se feri de gripă

Angajaţii mai multor birouri din cadrul Primăriei Balş au ales o metodă cel puţin neortodoxă pentru a se proteja de epidemia de gripă. Ei au pus pe clanţele uşilor tifon îmbibat în spirt, practică despre care DSP susţin că nu este eficientă.

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, printre care şi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor. Această metodă inedită pe care au adoptat-o angajaţii administraţiei locale de pe Olteţ nu ar fi, însă, şi eficientă, potrivit reprezentanţilor Direcţie de Sănătate Publică Olt.

„Într-adevăr, DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul. Însă această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit. Se pune, într-adevăr, la intrare în orice spaţiu unde prezintă risc un covoraş dezinfectant, dar nu aşa. Dacă vreţi, da, luaţi-vă mănuşi sau ceva personal, nu să legăm clanţele la uşi cu tifon şi substanţe dezinfectante sau spirt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Reprezentanţii Direcţiei au răspuns la întrebările reporterului Gazeta Nouă fără a şti despre ce instituţie este vorba.

Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu s-a limitat să spună că fiecare angajat este liber să se protejeze de gripă, după cum consideră.

„Cine v-a spus? Duce-ţi-vă să vedeţi dacă este, eu n-am văzut. Fiecare se protejează şi asta este părerea lor”, a spus edilul.


Comentarii

Redacţia

2020-02-20 14:28:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...