FOTO. Festivalul Primăverii, la „Alexe Marin”. Mărţişoarele confecţionate de elevi, oferite angajatelor partenerilor economici de la dual

Activitate inedită la Liceul Tehnologic „Alexe Marin”. Timp de o lună, elevii şcolii, dar şi elevi de gimnaziu au realizat mărţişoare, felicitări sau alte obiecte de artizanat, care vor fi oferite angajatelor operatorilor eleconomici cu care „Alexe Marin” are clase de învăţământ profesional dual.

În sala de festivităţi a Liceului „Alexe Marin”, elevii au sărbătorit ziua de 8 Martie, alături de profesori şi mămici.

„Activitatea de astăzi face parte din Proiectul «Festivalul Primăverii», desfăşurat în perioada 1 februarie - 31 mai. Proiectul îşi propune dezvoltarea capacităţilor de exprimare a sentimentelor prin activităţi formale şi nonfomale, stimularea potenţialului creativ al elevilor din şcoală, al elevilor instituţionalizaţi, dar şi al elevilor cu nevoi speciale. Prin colaborarea dintre partenerii implicaţi în proiect, dorim informarea şi consilierea elevilor în vederea încurajării accesului în învăţământul profesional şi tehnic. După expunerea şi jurizarea materialelor care au fost realizate, toate mărţişoarele, desenele, felicitările, posterele vor fi oferite, pe parcursul lunii martie, tuturor femeilor de la angajaţii economici parteneri ai şcolii, Altur SA, Prysmian şi Pop Industry”,
a declarat unul dintre organizatori, profesor Valeria Diaconu.

Prezentă la eveniment, Vera Rachina, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, şi-a exprimat speranţa ca prin astfel de activităţi elevii de gimnaziu să fie atraşi de un liceu tehnologic.

„Este o bucurie să particip la această activitate de la Liceul Tehnologic «Alexe Marin». Îi felicit pe organizatori, în primul rând pentru că au atras elevi de la şcoli gimnaziale, astfel putând să arate tuturor că în liceele tehnologice nu se face numai carte, nu se învaţă numai meserie, ci se fac şi activităţi cultural-artistice foarte frumoase şi de suflet. Îmi exprim speranţa că din ce în ce mai mulţi elevi vor alege calea liceelor tehnologice, a învăţământului profesional şi profesional dual, având astfel garanţia că după ce vor termina studiile vor fi angajaţi şi sper din tot sufletul că nu îşi vor mai dori să plece în alte părţi”, a declarat Vera Rachina.

Elevii au pregătit un program artistic deosebit, plin de emoţie, cu poezii dedicate mamei, cântece şi multe flori.

Parteneri în proiect sunt ISJ Olt, DGASPC Olt, CJRAE Olt, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Casa Corpului Didactic, şcolile gimnaziale „Vlaicu Vodă” Slatina şi „George Poboran” Slatina şi Consiliul reprezentativ al părinţilor.