Eveniment

2019-05-23, 16:05:41

FOTO. Firmă din Balş, amendată de poliţişti pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic

O societate comercială din Balş a fost amendată cu 5.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic, poliţiştii confiscând 6,44 metri cubi de cherestea rășinoase.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că neregulile au fost descoperite în urma unei acţiuni, în baza planului Scutul Pădurii.

„Astfel, în această dimineață, polițiștii au efectuat un control la sediul unei societăți comerciale din orașul Balș. În urma verificării registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase, a reieșit un stoc scriptic de 150 de metri cubi de cherestea rășinoase. După inventarierea materialului lemnos existent efectiv în depozit,  au rezultat 6,44 metri cubi cherestea în minus față de cantitatea existentă în registru”, a explicat Alexandra Dicu.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată valoric diferența de cherestea, respectiv suma de 4.115 de lei.

Polițiștii olteni au acționat cusprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea.

Comentarii

Redacţia

2019-05-23 16:05:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...