Comunitate

2017-04-20, 13:01:12

FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), slătineanul Florin Barbu, a susţinut şi explicat o serie de modificări aduse Legii îmbunătăţirilor funciare, miercuri, în şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor. În urma acestor modificări, costul energiei electrice pentru irigaţii va fi suportat de Agenţie, iar numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000.

Discuţiile din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost prezidate de vicepreşedintele Alexandru Stănescu, deputat de Olt, un alt parlamentar oltean fiind prezent la discuţii, deputatul Dan Ciocan, secretar al acestei comisii.

Florin Barbu le-a explicat aleşilor amendamentele propuse prin Proiectul de Lege 173/2017 pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, precum şi pentru completarea art. 10 din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice.

Cea mai importantă modificare, potrivit directorului ANIF, este reprezentată de amendamentele aduse articolului 66, aliniatele (2) şi (3) ce vor avea următorul cuprins:
„(2) Cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare unde s-au încheiat contracte multianuale/sezoniere, respectiv costul apei şi costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigaţii, se suportă din bugetul Agenţiei, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie. (3) Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii şi/sau federaţiile de organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii au obligaţia de a utiliza apa pentru irigaţii furnizată de către Agenţie, conform contractelor încheiate şi a comenzilor de livrare a apei pentru irigaţii”.

În plus, numărul maxim de posturi al Agenţiei şi filialelor teritoriale va creşte de la 2.495 la 3.026 pentru asigurarea funcţionării staţiilor de irigaţii aflate în Planul Naţional de Irigaţii.

„Modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004 face parte din programul de guvernare al PSD. Măsurile vor avea un impact pozitiv atât asupra bugetului ANIF, cât şi asupra bugetului consolidat al statului pentru că, angajarea de personal în Agenţie şi filiale va duce la eliminarea unor contracte externalizate, economia ajungând la şase milioane lei pe an”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, directorul ANIF, Florin Barbu.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate în cadrul Comisiei, iar  raportul său urmează să ajungă în plen pentru a fi votat, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională.

Comentarii

Redacţia

2017-04-20 13:01:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...