FOTO. Handbalistele slătinene aduc, an de an, zâmbete pe chipurile copiilor cu nevoi speciale

Componentele echipei de handbal CSM Slatina au adus, şi în acest an, o bucurie pe chipurile micuţilor din Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi. Sportivele au împărţit pachete cu dulciuri şi au petrecute minute bune în mijlocul copiilor cu nevoi speciale. Întâlnirea a fost plină de emoţie, micuţii aşteptând cu sufletul la gură vizita handbalistelor slătinene.

Gest frumos, în prag de sărbători, al handbalistelor slătinene. Ca în fiecare an, componentele echipei CSM Slatina au trecut pragul copiilor cu nevoi speciale. Sportivele au petrecut clipe pline de emoţii cu micuţii cu probleme medicale. Mulţi dintre ei aflaţi în grija statului, copiii le-au sărit în braţe sportivelor slătinene, pe care le-au îmbrăţişat strâns, dorindu-şi parcă să nu le mai dea drumul niciodată.

„În fiecare an venim cu foarte mare drag. Încercăm să-i ajutăm cum putem, pentru că spiritul sărbătorilor de fapt despre asta este, de a aduce bucurie pe chipurile copiilor, prin a dărui. Sperăm ca aceste cadouri să-i facă să se simtă minunat”,
a precizat extrema stângă a echipei CSM Slatina, Diana Constantinescu.

Interul dreapta al grupării CSM Slatin, Ştefania Lazăr, s-a arătat la fel de emoţionată precum cei mici, întâlnirea cu ei fiind de fiecare dată una specială.

„Ne bucurăm că putem să-i facem fericiţi. Nu cadoul în sine contează, ci bucuria că suntem în mijlocul lor. De fiecare dată sunt foarte fericiţi când ne văd, iar pentru noi bucuria este şi mai mare să fim aproape de ei în prag de sărbători”,
a precizat handbalista grupării slătinene.
 

Micuţii din Centrul de Recuperare, mulţi dintre ei aflaţi în grija statului, le-au aşteptat, de asemenea, cu surprize pe handbalistele slătinene, cărora le-au pregătit poezii şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

„Este un obicei, care se perpetuează de vreo 10 ani, ca echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal Slatina să se transforme în Moş Crăciun pentru copiii cu dizabilităţi, care sunt instituţionalizaţi, şi care vin să facă recuperare. Şi fetele îi cunosc, dar şi ei le cunosc pe fete. Este o adevărată plăcere să ne simţim bine, să luăm aminte de aceste gesturi de omenie. Mulţumim din suflet acestei echipe de handbal, care nu este doar o mare echipă, ci şi una extraordinar de umană”,
a declarat medicul Gabriela Turcitu, coordonatorul Centrului de Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi din cartierul Steaua.

Handbalistele slătinene au venit însoţite de către antrenorii Victorina Bora şi Iulian Perpelea, dar şi de către kinetoterapeutul echipei, Laurenţiu Tulache, angajat al Centrului de Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi.