Comunitate

2021-01-13, 18:44:14

FOTO: Invazie de PET-uri, în barajul de la Drăgăneşti-Olt

Precipitaţiile abundente din ultimele zile au adus, în barajul de acumulare de pe râul Olt de la Drăgăneşti-Olt, o cantitate impresionantă de PET-uri sau materiale vegetale.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Olt, acumularea de deşeuri este pe o suprafaţă extinsă în zona ecluzei, zona barajului, cât şi a frontului de retenție.

„Ca în fiecare an, din cauza căderilor de precipitații abundente, în barajul Drăgănești-Olt s-au produs acumulări de deșeuri, materiale vegetale, inclusiv material lemnos, materiale aduse de râul Olteț, care este afluent al lacului de acumulare Drăgănești-Olt. Comisariatul Județean  Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat și a făcut verificări în zona menționată constatând acumulări de deșeuri din material plastic (în special PET), materiale vegetale, inclusiv material lemons, pe o suprafață extinsă, în zona ecluzei, zona barajului cât și a frontului de retenție”, se arată într-o comunicare a Gărzii de Mediu Olt.

Sursa citată a adăugat că administratorul acumulării Drăgănești, Hidroelectrica SA,  a demarat acțiuni de îndepărtare a materialelor plutitoare: „În zilele următoare administratorul lacului de acumulare va întocmi un program pentru îndepărtarea în totalitate a materialelor aduse de viitură”.Comentarii

Redacţia

2021-01-13 18:44:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...