Administraţie

2019-07-11, 12:36:52

FOTO. Lucrările de asfaltare în cartierul Toamnei, demarate. Moţ a cerut constructorului un termen de execuţie mai scurt: „O să veniţi la primărie şi o să cereţi bani, o să vă plătesc la fel de repede cum finalizaţi”

Lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Toamnei au început. Edilul Slatinei, Emil Moţ, a mers pe şantier, unde a avut o discuţie cu reprezentanţii firmei constructoare. Acesta a cerut constructorului un termen mai scurt. Conform proiectului, lucrările ar trebui să dureze cinci luni, însă Moţ vrea ca în cel mult trei luni străzile, trotuarele şi parcarea din carterul central al Slatinei să fie încheiate.

Primarul oraşului spune că îşi doreşte ca lucrarea să fie finalizată în trei luni, pentru ca slătinenii din cartierul Toamnei să nu simtă disconfortul. Moţ a avut o discuţie deschisă cu constructorul chiar pe şantier. 

„Este o zonă foarte aglomerată, cu multe maşini. Trebuie să terminăm lucrarea mult mai repede. Ştiu că este o lucrare grea, dar este şi una frumoasă. O să reamenajăm tot cartierul Toamnei. După ce se termină aici, lucrările sunt mutate pe Textilistului şi Elena Fântâneanu. Vreau să terminăm în trei luni. Ştiu că aveţi personal, utilaje şi îmi permit să cer de la dumneavoastră să mişcaţi puţin ritmul lucărilor. Peste trei luni vreau să venim în zonă Toamnei şi să constatăm terminarea lucrărilor, chiar dacă din proiectare avem cinci luni. Trebuie să înţelegeţi că cetăţenii au nevoie să ne mişcăm repede, ştiu că este un efort suplimentar, dar trebuie să-l facem. O să veniţi la primărie şi o să cereţi bani şi o să vă plătesc la fel de repede cum finalizaţi lucrările”, a replicat Moţ pe şantierul proaspăt deschis către reprezentanţii firmei ce execută această parte a proiectului.

În faţa edilului, reprezentanţii firmei au precizat că vor mai aduce utilaje ca să grăbească lucrările.

„Noi o să mai aducem un utilaj. Continuăm cu desfacerea bordurilor mari şi mici, după care o să frezăm zona părţii carosabile. Prima dată o să facem trotuarele. Din punctul nostru de vedere, nu sunt probleme, avem tot ce ne trebuie. Este şi interesul nostru să terminăm repede, pentru că avem şi alte lucrări în derulare”, a spus inginerul de la societatea care lucrează în această zonă.

Parcare modernă pentru locatari


Primarul Emil Moţ spune că slătinenii din cartierul Toamnei vor avea la dispoziţie şi o parcare amenajată corespunzător.
 
„În cartierul Toamnei avem lucrări de schimbat bordurile, asfaltări, refacerea trotuarelor, este un cartier mare. Constructorul este serios şi îşi va da silinţa să termine mai devreme. Fiind un cartier cu o populaţie mare şi foarte aglomerat, vom crea disconfort. Vreau să-mi cer scuze pentru acest aspect, dar la finalul lucrărilor, cetăţenii se vor bucura de aceste lucrări. Au nevoie de o parcare, pentru că aceasta arată foarte rău”,
a adăugat Emil Moţ.

Proiectul de asflatare este mult mai amplu şi cuprinde lucrări şi pe străzile Elena Fântâneanu - Textilistului, Islazului, Spicului, Boiangiului, Lacului, Zorilor.

Străzile Slatinei sunt împărtiţe în trei loturi, cu trei constructori: lotul unu - General Trust Argeş, lotul doi - SC Olt New Cosntruct, lotul trei - Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toţi cei patru ani.

Comentarii

Redacţia

2019-07-11 12:36:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...