Cultură

2019-03-11, 10:26:23

FOTO. Meşterii populari din Olt, prezenţi la Târgul de Turism al Olteniei de la Craiova

Mai mulţi meşteri populari, printre care tezaurul uma viu Dumitru Liceanu din Vădastra, au fost prezenţi, în perioada 8-10 martie, la cea de a patra ediţie a Târgului de Turism al Olteniei, desfăşurat la Centrul Multifuncţional din Craiova.

Standul judeţului Olt a fost amenajat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, alături de Muzeul Județean Olt

Meșterii populari olteni, care au făcut pe toată perioada târgului demonstrații ale meșteșugurilor lor au făcut ca standul să fie viu și interactiv și au atras o mulțime de vizitatori, mare parte dintre aceștia, avizați oameni de cultură, artiști plastici și artiști fotografi dar și etnografi.

Expoziția de obiecte realizate de meșterii populari ai județului Olt sau aflate în colecțiile lor au fost, de asemenea, un alt punct de atracție în cadrul standului: ceramică neolitică de Vădastra - Ionel Cococi (Vădastra); cojoace de Vădastra - Dumitru Liceanu, Tezaur Uman Viu (Vădastra); cusături și țesături populare - Olguța Alexandrina Filip (Cezieni); ceramică de Valea Oltețului - Ștefan Trușcă (Româna-Balș); lemn sculptat tradițional - Alexandru Stan (Corbu); icoane pe lemn - Radu Vasile (Vitomirești); elemente de port tradițional - Constantin Ionel Lele care deține o colecție etnografică la Izvoarele.

Nu au lipsit materialele de promovare realizate de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și de Muzeul Județean Olt, pliantele de prezentare a celor mai interesante locuri de vizitat din județul Olt, revista „Descoperă Oltul turistic” fiind distribuită publicului prezent la standul județului Olt care, alături de standul organizat de Primăria Caracal pentru prezentarea zonei Romanați au arătat o imagine cât se poate de obiectivă a frumuseților locurilor din județul Olt dar, mai ales, bogata zestre culturală a zonei, meșteșugurile, obiceiurile și tradițiile și, nu în ultimul rând elemente de bucătărie tradițională oltenească.

Comentarii

Redacţia

2019-03-11 10:26:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...