Eveniment

2021-10-10, 12:04:10

FOTO. Nunţi şi botezuri, în Caracal şi Slatina, cu persoane nevaccinate. S-au aplicat amenzi de 22.500 de lei

Poliţiştii olteni au efectuat, în acest weekend, verificări în restaurantele din Slatina şi Caracal, care au organizat evenimente private (nunţi şi botezuri). În municipiul Caracal au fost aplicate 13 sancţiuni, organizatorilor care au permis accesul persoanelor nevaccinate sau peste limita admisă, iar în Slatina o amendă, tot pentru permiterea nuntaşilor fără certificat verde.

Vineri şi sâmbătă, în municipiul Caracal, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, organizatorului evenimentului (nunți, botezuri etc.), două pentru depășirea numărului maxim de persoane și 11 pentru participarea persoanelor nevaccinate la evenimente.

De asemenea, în municipiul Slatina a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 2.500 de lei organizatorului evenimentului (nuntă), pentru participarea persoanelor nevaccinate la eveniment.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate zonele aglomerate, operatorii economici, spațiile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 320 de forţe de ordine, fiind verificate 130 de societăți comerciale, precum şi 228 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.500 de persoane. 

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 27.500 de lei, 123 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 5000 de lei,14 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiu închis(nunți, botezuri etc.) pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 22.500 de lei și 7 aplicate persoanelor fizice, nevaccinate, identificate pe stradă după ora 20:00, sancționate cu avertisment”, transmite IPJ Olt. 

În conformitate cu Hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Olt: la depășirea incidenței cumulate la 14 zile, de 6/1000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. 


Comentarii

Redacţia

2021-10-10 12:04:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...