Cultură

2017-10-06, 14:00:45

FOTO. O clădire din Centrul Istoric al Slatinei, platou pentru o scenă din „Moromeţii 2”

Un imobil de pe strada Lipscani, din Centrul Istoric al Slatinei, se va transforma într-o bibliotecă de după cel de Al Doilea Război Mondial, aici fiind pregătită filmarea unei scene din filmul Moromeţii 2.

Potrivit reprezentanţilor echipei de filmare, primele cadre la Slatina vor fi trase miercuri, după ce s-a renunţat la programarea iniţială pentru ziua de sâmbătă, din cauza vremii.

O casă istorică de pe Strada Lipscani este transformată în librăria unde Ilie Moromete, interpretat de Horaţiu Mălăele, va veni cu fiul său Niculaie, interpretat de Iosif Paştina, cu căruţa, să ia cărţi. Pentru aceste scene, mai multe clădiri vor fi redecorate, iar strada va fi animată.

De asemenea, scene din cel de al doilea film „Moromeţii” vor fi filmate în clădirea de patrimoniu de pe strada Lipscani din Slatina, unde este sediul Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”. Clădirea în care vor fi filmate scene din „Moromeţii 2” este situată tot în Centrul Istoric al Slatinei, unul dintre puţinele din ţară unde au fost conservate zeci de clădiri de patrimoniu.

Una dintre cele mai iubite şi cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei româneşti, „Moromeţii”, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiaşi cineast şi surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

Filmările la „Moromeţii 2” au început în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 - Talpa, din judeţul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda. Partea de producţie va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.

Distribuţia este una de excepţie şi reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paştina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Comentarii

Redacţia

2017-10-06 14:00:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...