GALERIE FOTO. Oltenii, cu poveşti de viaţă de excepţie. În timp ce un cuplu se simte norocos că l-a adoptat pe David-Ioan,Fabian vrea o surioară, parteneră de joacă

Reprezentanţii DGASPC Olt, copii şi părinţi speciali şi-au dat, vineri, întâlnire la Restaurantul Mârjacu din Slatina, unde au celebrat Ziua Naţională a Adopţiilor. La petrecerea cu baloane şi muzică, un cuplu care l-a adoptat pe David-Ioan şi-a spus povestea, în timp ce Fabian, un băieţel de doar noua ani, a explicat cât de tare îşi doreşte ca familia sa să se extindă cu o surioară mai măricică, de peste trei ani, pentru a avea o parteneră de joacă.

Zi specială pentru părinţii olteni care au adoptat, în ultima perioadă, câte un copil. Toţi au fost invitaţii reprezentanţilor DGASPC Olt, care au organizat o petrecere altfel pentru părinţii cu suflet.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, s-a arătat încântată să vadă cât de frumos evoluează copiii adoptaţi şi cum aceştia schimbă viaţa cuplurilor.

„Este una dintre cele mai fericite zile pentru noi, ziua în care noi vedem copiii în familiile lor, acolo unde trebuie să fie locul fiecărui copil, fie ea biologică, fie adoptivă. Este o binecuvântare pentru copii, dar şi pentru părinţii, care au ales să schimbe un destin. Sunt poveşti de viaţă fericite. Vedem că au evoluat atât de frumos. Am ales să avem o întâlnire nonformală. Familiile ce îşi doresc un copil au avut posibilitatea să pună întrebări celor care au trecut prin acest proces al adopţiilor. Am ales să facem o petrecere, unde copiii au prezentat o paradă a modei, s-au jucat, iar familiile au discutat, am ascultat poveştile lor", a spus Piroşca.

David-Ioan, minunea familiei Marin. „Îl simt ca fiind al meu dintotdeauna"

Pe lângă dans, muzică şi voie bună, invitaţii şi-au spus poveştile de viaţă, care mai de care mai interesante.

Familia Marin din Slatina radiază de fericire, cei doi adulţi învârtindu-se în jurul micuţului David-Ioan, de trei ani. 

Alina Marin spune că este norocoasă că băieţelul a intrat în viaţa lor şi le recomandă tuturor celor care nu pot avea copii pe cale naturală să adopte unul.   

„Noi suntem familia Marin şi ne bucurăm de minunea noastră, David-Ioan, de trei ani şi patru luni. Suntem cei mai norocoşi părinţi şi cred că aşa se simt toţi cei care adoptă un copil, care se împlinesc prin acest fel de a dărui iubire. Îi încurajăm din suflet pe toţi cei care au iubire de dăruit să adopte un copil. Viaţa noastră s-a schimbat radical, credeam că avem totul, dar nu se compară cu nimic viaţa cu un copil, indiferent de felul în care apare în familie. Nici pe cale naturală nu reuşeam să avem o asemenea minune", a spus Alina Marin.

Slătineanca spune că foarte multe cupluri se tem să adopte un copil, pentru că nu ştiu originile micuţului şi cred că micuţii instituţionalizaţi au o stare de sănătate precară. 

„Cred că mulţi se tem de starea de sănătate a copilui. Mai ai şi o strângere de inimă legat de momentul în care va afla că a fost adoptat. Cei mai mulţi sunt reticenţi privind originile şi starea de sănătate. Noi l-am primit pe David cu sufletul deschis, fără a săpa şi a afla alte detalii. El a fost să fie copilul nostru şi sunt sigură că atunci când o faci cu dragoste, totul iese aşa cum îţi doreşti. Îl simt ca fiind al meu dintotdeauna", a adăugat femeia.

Poveste specială şi pentru Sorina Grigorescu, care a adoptat-o Maria. Slătineanca este ajutată de părinţii ei să crească fetiţa şi spune că nu ar putea să mai trăiască fără ea. 

„Singură am adoptat fetiţa, pe care o cresc ajutată de părinţii mei. Nu aş putea să mai trăiesc fără ea. Bunicii stau cu ea cât eu sunt la serviciu. Este bine ca un copil să fie chiar şi într-o familie monoparentală decât deloc. Atunci când am luat-o avea nevoie de iubire", a spus Sorina.

„Vreau o surioară să mă joc cu ea"

Fabian are nouă ani şi a participat la petrecerea organizată de DGASPC Olt în speranţa că familia lui se va extinde. El a rugat-o pe mama sa biologică să-i aducă urgent o parteneră de joacă.

„Am venit aici pentru că îmi doresc o surioară să mă joc cu ea şi pentru că vreau să-i aprind o lumină în viaţă. Noi am început demersurile ca să luăm o fetiţă. O să împart toate jucăriile cu ea", a spus băiatul. 

Sebastian, răsfăţatul familiei Mihai

După ce medicii i-au spus că nu va putea aduce pe lume un copil, Cristina Mihai a acceptat cu greu. În cele din urmă, Cristina şi soţul ei au decis să adopte un copil, iar la scurt timp, în viaţa lor a apărut Sebastian. 

„M-am hotărât destul de greu, mi-a fost greu să accept că eu nu pot să fac un copil. Un medic m-a ajutat să înţeleg că nu pot să fac. Soţul s-a ocupat de dosar. Primul pe care l-am văzut, l-am luat, nu am stat prea mult pe gânduri. Nu am vrut să aibă ochii albaştri, părul blond, nici măcar nu am avut preferinţă, fetiţă sau băiat, am vrut un copil. Din decembrie îl avem pe Sebastian şi suntem foarte fericiţi. El ne-a schimbat pe noi foarte mult. Noi învăţăm mai multe de la el. Mama lui l-a lăsat în spital, deşi mai avea alţi patru copii acasă. L-a lăsat ca să fie al nostru", a spus Cristina Mihai. 

Numai anul acesta, 44 de familii au adoptat câte un copil, iar 23 de cupluri cu atesta aşteaptă să adopte unul. La nivelul judeţului, 94 de copii au fost declaraţi adoptabili.