Actualitate

2017-04-12, 12:52:54

FOTO. Pâinea tradiţională cu cartofi Dioszegi poate fi găsită în magazinele din Slatina. Produsul este adus direct din Covasna

Pâinea tradiţională cu cartofi şi alte produse de panificaţie marca Dioszegi Sfântu Gheorghe pot fi găsite, acum, şi în magazinele din Slatina. Pâinea este pregătită după o reţetă tradiţională şi este făcută în cuptorul cu lemne, chiar în judeţul Covasna, de unde este adusă la Slatina, dis-de-dimineaţă.

Slătinenii pot găsi pâinea tradiţională cu cartof şi alte produse de panificaţie şi patiserie marca Dioszegi în cele două magazine proprii ale brandului, de pe strada Cuza Vodă (zona fântânii de la intersecţia cu strada Banului) şi de pe strada Arinului (vizavi de Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu”), dar şi în alte 20 de unităţi alimentare din aproape toate cartierele Slatinei.

Pâinea cu cartofi este produsă, după o reţetă tradiţională într-un cuptor cu lemne, la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, de aici fiind adusă la Slatina, dis-de-dimineaţă.

Pâinea cu cartofi Dioszegi a câştigat vineri Trofeul „Pâinea Anului” 2017, pentru cea mai bună pâine fabricată industrial în România. În 2013, Brutăria Dioszegi a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume. Pâinea a cântărit 96,6 kg şi a fost pregătită din 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare. Performanţa a fost omologată de World Record Academy la categoria „Pâine rustică”.

Produsele Dioszegi pot fi găsite în toată ţara, un magazin al brandului tradiţional secuiesc fiind deschis chiar în capitala Marii Britanii, Londra. Mai mult, pâinea cu cartofi a gustată şi apreciată, în 2014, chiar de Prinţul Charles, în timpul unei vizite în Transilvania.

Pe lângă diferitele tipuri de pâine (cu cartof, cu secară, neagră, graham, bavareză etc.), alte produse Dioszegi ce pot fi găsite la Slatina sunt cozonaci, bejli (ruladă ungurească), pogace, croissante şi foietaje.

Comentarii

Redacţia

2017-04-12 12:52:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro