Administraţie

2020-07-22, 15:35:03

FOTO. Parcul „Eugen Ionescu” din Slatina a intrat în reabilitare

Angajaţii Societăţii Dezvoltare Urbană Slatina, aflată în subordinea Primăriei, au început reabilitarea Parcului „Eugen Ionescu” din municipiu.

Directorul Dezvoltare Urbană Slatina, Florin Dumitrescu, a declarat că se va introduce un sistem de irigaţii, în tot parcul, şi se va schimba pavajul de pe alei.

Noile pavele sunt în acelaşi stil ca în Parcul Tineretului. De asemenea, se va reabilita şi fântâna din faţa Muzeului Judeţean.

Totodată, vor fi reabilitaţi stâlpii de iluminat, iar cei care nu vor putea fi recondiţinaţi vor fi înlocuiţi cu unii noi, tot păstrând aspectul de epocă.

Nu în ultimul rând, în parc vor fi plantaţi pomi şi flori.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

Comentarii

Redacţia

2020-07-22 15:35:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...