Eveniment

2015-01-22, 17:07:08

FOTO. Pompierii olteni, la ora bilanţului. Intervenţiile ISU au crescut cu peste 20%, în 2014

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au prezentat, joi, bilanţul activităţii pe anul care a trecut. Evenimentul s-a petrecut în sala de şedinţe a CJ Olt, în prezenţa cadrelor inspectoratului, prefectului şi subprefectului de Olt, vicepreşedintelui CJ Marius Oprescu, viceprimarului Slatinei Cristian Bircea şi a reprezentanţilor principalelor instituţii cu care pompierii colaborează.

Raportul activităţii pe anul 2014 a fost prezentat de colonelul Marian Pică, inspectorul şef al ISU Olt, datele arătând o creştere a intervenţiilor ISU în anul care a trecut cu peste 20%, faţă de 2013. În anul 2014 ISU Olt a fost solicitat să intervină la 5.566 intervenţii,  faţă de 4.628 intervenţii în anul 2013. Cele mai multe intervenţii au vizat stingerea de incendii şi intervenţii ale SMURD, potrivit situaţiei prezentate în bilanţ: incendii - 326 intervenţii; asistare persoane - 79 intervenţii; inundaţii - 202 intervenţii; fenomene meteo periculoase - şase; asanare muniţie neexplodată - opt intervenţii; distrugere muniţie - o intervenţie; protecţia mediului - nouă intervenţii; salvări animale - 56 intervenţii; asigurare măsuri evenimente publice - 36 intervenţii; supraveghere zonă de producere a situaţiilor de urgenţă - 17 intervenţii; alte intervenţii în situaţii de urgenţă - 108 intervenţii; intervenţii ale echipajelor SMURD - 4.718.

 

Pagubele materiale se ridică la circa 2,037 milioane lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ 19,936 milioane lei. Pe timpul acţiunilor de intervenţie, pompierii au salvat 254 persoane, 217 adulţi şi 37 de copii.
 
„Cred că aţi făcut minuni, la un moment dat”
 
Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, i-a felicitat pe pompierii olteni pentru activitatea desfăşurată în anul care a trecut, subliniind faptul că intervenţiile lor au salvat numeroase vieţi omeneşti.
 
„Această zi este una de bilanţ, în care trageţi linie şi evaluaţi munca depusă la nivelul anului 2014. Am văzut din raportul dumneavoastră reiese că aveţi multe obiective atinse, succese. Vreau să vă mulţumesc public pentru activitatea depusă anul trecut, pentru promptitudinea şi eficienţa de care aţi dat dovadă în toate intervenţiile pe care le-aţi făcut. Anul trecut a fost pentru judeţul Olt un an greu, în care locuitorii au fost încercaţi, pe lângă toate celelalte evenimente, de cele trei rânduri de inundaţii care au fost foarte complicate. Împreună şi prin colaborare cu celelalte instituţii aţi reuşit să treceţi cu bine peste aceste inundaţii şi, practic, în judeţul Olt nu au existat victime în urma acestor intemperii”, a spus Oprescu.
 
Reprezentantul CJ a reiterat faptul că baza operaţională a ISU Olt va continua să fie dotată şi în acest an.
 
„În ceea ce priveşte colaborarea cu CJ, a fost una fructuoasă, de-a lungul timpului. Împreună am reuşit să modernizăm şi să dotăm baza operaţională ISU la standarde moderne. Numai anul trecut, aşa cum reiese şi din bilanţ, am finalizat un proiect de 3,5 milioane euro. Pentru anul acesta, avem în faza de pregătire a documentaţiei de licitaţie o autofreză specială de zăpadă şi o autoşenilată cu capacitate mare de trecere şi intervenţie”, a mai declarat Marius Oprescu. 
 
Şi prefectul judeţului, Silviu Neacşu, i-a lăudat pe pompieri pentru activitatea din anul trecut. El a vorbit despre acţiunea de salvare a oamenilor din calea apelor revărsate ale râului Vedea, în vara lui 2014.
 
„Cred că respect este cuvântul de la care trebuie să pornim atunci când vorbim de activitatea dumneavoastră. Cuvinte precum curaj, profesionalism, sacrificiu, eroism exprimă puţin din ceea ce faceţi dumneavoastră. Să ştiţi că am fost la multe dintre acţiunile acestei instituţii, începând de la acţiuni pe râul Olt şi până la incendii, la acţiuni legate de deszăpezire şi terminând cu cele din vara anului trecut, când ceea ce aţi făcut dumneavoastră nu ştiu cum se poate caracteriza. Cred că aţi făcut minuni, la un moment dat. Nu pot să uit noaptea de 23 iulie, în care, la Corbu, dumneavoastră, cei de la ISU, împreună cu jandarmii şi poliţiştii, aţi făcut adevărate minuni pentru salvarea vieţii cetăţenilor judeţului Olt”, a spus Neacşu.

Comentarii

Redacţia

2015-01-22 17:07:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...