Social

2018-12-03, 15:55:57

FOTO. „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!”, mesajul persoanelor cu dizabilităţi către angajatorii din Olt

16 locuri de muncă, oferite de către opt angajatori din judeţul Olt, au fost puse la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi, în cadrul unui eveniment organizat de AJOFM Olt, cu scopul integrării acestora pe piaţa muncii.

Peste 50 de persoane cu nevoi speciale au trecut pragul acţiunii, cu dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă. Angajatorii din judeţul Olt au pus la dispoziţia celor interesaţi locuri de muncă în meseriile zugrav, muncitor necalificat în agricultură, muncitor necalificat în construcţii, îngrijitor animale, vânzător şi în confecţii textile.

Pentru a stimula încadrarea în muncă a acestor categorii vulnerabile, AJOFM Olt acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap cu condiția menținerii în activitate a cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat. De altfel, angajatorii prezenţi la bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi s-au arătat deschişi în a-i încadra în muncă.

„Mai avem încadrate două persoane cu handicap. Avem disponibilitate în a-i angaja. Vreau să vă spun că lucrăm foarte bine cu persoanele pe care le avem angajate, sperăm să colaborăm în continuare cu cât mai multe persoane care pot să-şi desfăşoare activitatea în cadrul societăţii noastre”, a precizat reprezentanta unei societăţi de confecţii din Slatina.

Un bărbat de 39 de ani, din Slatina, care a urmat cursuri de îngrijitor animale, a reuşit chiar să-şi găsească de lucru în ziua evenimentului.

„Mi-am găsit un loc de muncă, chiar ceea ce îmi place mie, îngrijitor animale. Am mai lucrat, am făcut cursuri de formare profesională, lucrător în creşterea de animale, am obţinut calificarea să mă pot angaja. Le dau să mânânce, le fac curat, iarna le ţinem în grajd, care sunt gestante, le separăm, să nu se lovească... toate aceste lucruri le-am învăţat la cursuri”, spune Marian Bălan, fericit că a reuşit să-şi găsească o slujbă.

Nu toţi au fost la fel de norocoşi. Mihai, care provine dintr-un centru de plasament, spune că se loveşte încă de refuzul angajatorilor.

„Am venit mereu, dar nu ne-au găsit locuri de muncă. Mi-aş dori ceva mai uşor, curăţenie în hoteluri, pentru că am probleme de sănătate. Nu am mai lucrat, decât cu ziua. Cred că nu o să găsesc nimic, pentru că persoanele cu dizabilităţi nu sunt atât de ocrotite, dimpotrivă. Guvernanţii trebuie să ne ajute, pentru că noi nu avem părinţi, nu avem locuinţă. Este bine că locuim în acest centru, iar până la urmă sperăm să ne găsim şi noi unde să muncim”,
povesteşte Alin, un tânăr de 35 de ani, care s-a confruntat încă din copilărie cu greutăţile vieţii.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, anul trecut, doar 6 persoane cu dizabilităţi au fost încadrate în muncă.


Comentarii

Redacţia

2018-12-03 15:55:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...