Învăţământ

2020-09-11, 16:36:31

FOTO. Primarul Emil Moţ, control la şcolile din oraş: Clasele sunt pregătite, iar directorii au înţeles foarte bine ce au de făcut.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a vizitat, vineri, mai multe şcoli din municipiu pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru noul an şcolar. El a fost însoţit de viceprimarul Gigi Vîlceleanu.

Emil Moţ s-a declarat foarte mulţumit de felul în care şcolile din Slatina îşi aşteaptă elevii. Edilul a menţionat că, şi în acest an, elevii de clasa pregătitoare vor primi de la primărie câte un ghiozdan complet echipat.

Primarul a vizitat Colegiul „Ion Minulescu” şi şcolile „Eugen Ionescu”, „Vlaicu Vodă” şi „Constantin Brâncoveanu”

„Sunt foarte bucuros. Peste tot pe unde am fost se lucrează, clasele sunt pregătite, iar directorii au înţeles foarte bine ce au de făcut. Materialele igienico-sanitare au ajuns. O să verific toate şcolile, să vedem dacă pentru ziua de luni sunt pregătiţi ca să primească copiii la şcoală. Cel mai mult m-a interesat clasa zero pentru că este un început pentru copilaşii ăştia de şase anişori, să văd dacă lucrurile sunt aranjate cum trebuie. Am văzut că sunt. Am văzut că au fost primite şi ghiozdănelele. După cum ştiţi, în fiecare an, Primăria Municipiului Slatina are acest proiect, Primul meu ghiozdan, pe care ne dorim să-l continuăm. Copiii primesc un ghiozdan complet utilat. Ghiozdanele sunt pregătite, sunt pe băncuţe şi îi aşteaptă pe cei mici”, a afirmat primarul.

Emil Moţ susţine că este vital ca profesorul şi elevii să fie faţă în faţă la cursuri şi nu la dinstanţă, prin intermediul unor dispozitive.

„Din păcate, anul acesta, în condiţiile pandemiei, nu vor putea face, cel puţin în anumite clase, toţi copiii în acelaşi timp. Am văzut că domnii directori au luat decizia să îi împartă pe grupe. Este un lucru foarte bun şi ăsta pentru că cel mai important şi pentru cei mici, dar şi pentru cei mari este să vină la şcoală. Altfel se face şcoala cu profesorul, faţă în faţă, şi altfel online. Din ce am văzut eu până acum, şcolile sunt pregătite, domnii directori îşi fac treaba, domnii profesori, domnii învăţători la fel. Muncesc, îşi pregătesc clasele. Există materiale igienico-sanitare, există trasee pentru a păstra distanţarea socială, băncile sunt la o distanţă conform normativelor, totul este în regulă”, a mai spus primarul Slatinei.

El le-a transmis elevilor şi profesorilor un mesaj: „Nu am decât să le doresc mult succes atât copiilor, cât şi cadrelor didactice. Să sperăm că vom putea funcţiona, să sperăm că n-o să avem cazuri de infectare şi totul va fi în regulă”.

El a adăugat că le recomandă părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală.

„Eu le recomand părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală. Toată lumea a muncit şi a luat măsuri la nivel local ca cei mici să fie în condiţiile cele mai bune şi cele mai sigure. Acum, siguranţa totală nu ne-o dă nimeni. Copiii au nevoie de învăţător, de profesor, copiii noştri au nevoie de educaţie. Din punctul meu de vedere, şcolile sunt sigure, atât cât putem noi să facem, am făcut. Acum, trebuie şi copiii, şi părinţii, şi profesorii să respecte normele de distanţare ca să putem preveni răspândirea aceastui virus”, a conchis Moţ.

Comentarii

Redacţia

2020-09-11 16:36:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...