Administraţie

2019-09-04, 12:49:54

FOTO. Se lucrează la cele şase terenuri de tenis de la Clubul Nautic. Primăria reia negocierile cu Ministerul Tineretului pentru un parc la fostul Ştrand Progresul

Constructorii au început să lucreze la cele şase terenuri de tenis pe care primăria le face la Clubul Nautic pentru a putea primi avizul Ministerului Tineretului în vederea transformării fostului ştrand Progresul într-un parc.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că investiţia municipalităţii depăşeşte 1,5 milioane lei.

„Încercăm de câțiva ani de zile să schimbăm destinația Bazei Sportive «Dumitru Dobrescu», adică fostul ștrand din Progresul, dar ne-am împiedicat de foarte multe ori la Ministerul Tineretului și Sportului, în această problemă. Ultima corespondență cu dânșii a fost că sunt de acord să schimbăm destinația acestei baze sportive, cu condiția ca Primăria Slatina să facă șase terenuri de tenis care erau funcționale pe fosta bază. După cum toată lumea știe, fosta bază «Dumitru Dobrescu» este, la ora actuală, o groapă de gunoi. Dar noi nu putem să facem nimic până nu avem acceptul schimbării destinației. Ei, astăzi îi anunț pe slătineni că am început lucrările de construcție la cele șase terenuri de tenis, la Clubul Nautic. Valoarea investiției este de 1.583.425,74 lei, fără TVA, durata de execuție este 12 luni, din care două luni de proiectare, perioadă care a trecut. Nu am dat declarații în presă pentru că am zis să facem acest lucru când avem prima palmă de pământ excavată, și iată că acum se lucrează la cele șase terenuri de tenis”, a declarat Moţ.

Lucrările ar trebuie să fie gata într-un timp scurt, iar terenurile să fie deja date în folosinţă, anul viitor.

„Vor fi patru terenuri de tenis descoperite și împrejmuite, două cu zgură și două cu suprafață rapidă, și alte două terenuri acoperite și iluminate, unul cu zgură și altul cu suprafață rapidă. După estimările noastre și după discuțiile cu constructorul, undeva în primăvara anului următor terenurile vor fi funcționale”, a mai spus primarul.

Emil Moţ şi-a exprimat speranţa că acordul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru transformarea fostului ştrand Progresul într-un parc ar trebui să vină, înainte de finalizarea lucrărilor la terenurile de tenis.

„Noi o să reluăm deja corespondența cu Ministerului Tineretului și Sportului, chiar dacă terenurile nu sunt finalizate, dar avem finanțarea și lucrarea în curs. Să sperăm că o să avem înțelegere și o să ni să permită să facem schimbarea de destinație”, a declarat Emil Moţ.

Pentru parcul ce va fi amenajat la fostul ştrand a fost deja finalizat studiul de fezabilitate.

„Deocamdată pot să vă spun doar atât: are inclusă o mare rampă pentru skateri, bikeri”, a mai spus edilul

Comentarii

Redacţia

2019-09-04 12:49:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...