FOTO. Simbioza dintre profesor şi elev generează performanţă. Preşedintele CJ Olt: „Rezultatele dumneavoastră arată calitatea şi valoarea învăţământului oltean”

Sute de elevi olteni, olimpici la diferite materii, şi profesorii lor au fost aplaudaţi la scenă deschisă, joi, în sala de spectacole a Palatului Copiilor Slatina. Prezent la festivitatea de acordarea a premiilor, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, s-a arătat încântat că această festivitate, ce este organizată din 2012, strânge laolaltă cei mai valoroşi elevi şi dascăli din judeţ.

Emoţionat că tot mai mulţi elevi din judeţ reuşesc să răzbată la concursuri naţionale şi intenaţionale, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a spus că rezultatele arată valoarea şi calitatea învăţământului oltean.
 
„Sunt fericit să fiu astăzi aici între aceşti copii excepţionali. Rezultatele lor arată calitatea şi valoara învăţământului oltean, care este una ridicată. Acest eveniment a crescut frumos, an de an, începând din 2012. A crescut atât ca număr de premii acordate, dar şi ca valoare a rezultatelor obţinute de elevii din judeţ la concursurile naţionale şi internaţionale. Mi-aş dori şi aş vrea să cred că o parte din motivarea elevilor de a participa la astfel de concursuri o are şi faptul că în judeţ performanţa este premiată. Vă felicit pe toţi, elevi, părinţi şi profesori! Această festivitate a devenit o tradiţie, aşa cum ne-am dorit în 2012, când am organizat pentru prima dată un astfel de eveniment. Cu fiecare an, această sală devine tot mai neîncăpătoare şi cu toţii ne bucurăm de performanţele acestor copii şi profesori”, a spus Marius Oprescu.

Eleva din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Delia Ioana Dumitrescu, care a obţinut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Geografie, spune că această materie este un hobby pentru ea, care o ajută să gândească.

„Emoţiile din concursuri nu se compară cu nimic altceva, nu îţi dai seama că eşti acolo decât după ce te întorci acasă. Aceste festivităţi sunt foarte importante pentru noi, olimpicii, pentru că vin ca o recunoaştere a meritelor şi ca un imbold care ne încurajează să continuăm ceea ce am făcut până acum. Contează foarte mult să ai profesorul potrivit lângă tine, pentru că fără îndrumarea doamnei Liţă, care m-a pregătit în tot parcursul meu, nu aş fi reuşit să obţin premiile şi distincţiile pe care le-am obţinut până acum. Pentru mine, geografia nu este doar o materie de studiu, ci mai mult un hobby, care mă învaţă să gândesc, îmi antreneeză memoria, simţul vizual. Geografia îmbină absolut toate materiile şi toate domeniile ştiinţifice şi nu numai”, a spus Delia Dumitrescu. 

Profesorul Florin Năsui, care o pregăteşte pe eleva Simina Bilauschi, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială nr. 3 Slatina, ce a obţinut primul loc la Olimpiada Naţională de matematică, spune că între dascăl şi elev trebuie să existe o simbioză. 

„Le mulţumim că există, că ies în calea noastră şi sperăm să ne vedem şi anul viitor, măcar tot aşa. Relaţia dintre profesor şi elev este ca în dans, nu se poate să vrea doar o parte, altfel ne călcăm pe picioare. Trebuie să fie o simbioză, în caz contrar, nu dăm înainte”, a spus profesorul Florin Năsui.

Inspectorul şcolar general, Daniela Ţîrcomnicu, spune că munca în afara orelor de curs contribuie foarte mult la obţinerea rezultatelor deosebite la concursurile în care sunt angrenaţi elevii.

„Aceşti copii reuşesc pentru că îşi doresc foarte tare. Nu în ultimul rând, dorinţa profesorilor şi străduinţa lor, munca lor în afara orelor de curs contribuie la obţinerea acestor premii de care noi suntem foarte mândri. Aceşti elevi dau valoare muncii noastre”, a spus şefa învăţământeului oltean.

Festivitatea a fost presărată cu mai multe momente artistice susţinute de Corul Dolce, de elevul Eric Băjan, care a cântat la pian, sau de trupa de dans Armonia.