Social

2020-05-07, 17:05:27

FOTO. Tichetele pentru persoanele aflate în situaţii vulnerabile, pe perioada Stării de Urgenţă, au început să fie distribuite de Primăria Slatina

Slătinenii au început să primească Tichetele Sociale pentru Situaţii de Urgenţă în valoare de 300 de lei, oferite de primărie.

Distribuirea tichetelor se va desfășura prin intermediul echipelor mixte formate din angajați ai Direcției Asistență Socială Slatina, cu sprijinul angajaților Direcției Poliția Locală, care se deplasează la domiciliul persoanelor declarate eligibile în urma verificărilor efectuate în prealabil.

Tichetele sociale în valoare cumulată de 300 lei per beneficiar vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de protecție individuală, produse de curățenie și igiena corporala sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Înainte de distribuirea tichetelor sociale vor fi parcurse următoarele etape:

solicitantului îi vor fi date spre consultare și asumare prin semnătură olografă documentele completate telefonic care au stat la baza aprobării acordării dreptului (cererea și ancheta socială);

dacă este cazul, solicitarea și scanarea/fotografierea documentelor necesare, în cazul solicitării telefonice sau care nu au fost depuse odată cu cererea.

„Menționăm faptul că distribuirea tichetelor se realizează doar către solicitanții care au parcurs primele două etape. De asemenea, în posesia Tichetelor Sociale pentru Situații de Urgență poate intra DOAR  titularul de dreptului (solicitantul)”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Comentarii

Redacţia

2020-05-07 17:05:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...