FOTO. Tur interactiv la TMK Artrom. Vizitatorii au putut vedea cum se fac din oţel brut ţevi de înaltă precizie

Prin intermendiul unui tur interactiv desfăşurat joi, reprezentanţii TMK Artrom Slatina au prezentat cum dintr-o bară de oțel brut se fac țevi de înaltă precizie.

Cei prezenţi au putut să ia contact cu procesul efectiv de producţie, vizitând mai multe secţii ale fabricii din Slatina.

„Prin acest tur interactiv intenționăm să vă oferim ocazia să vedeți cum se produc țevile industriale din oțel laminat. Produsele noastre nu fac parte din gama țevilor generale, nu sunt produse care merg în lumea petrolului sau pe care le vedem în mod obișnuit ca atare. Țevile industriale reprezintă un domeniu de nișă, ele reprezintă 20% din piața mondială a țevilor fără sudură și sunt folosite pentru a produce alte obiecte”, a explicat directorul general al TMK Artrom Slatina, Adrian Popescu.

TMK Artom este de mai multă vreme liderul diviziei europene a grupului TMK.

„Între timp însă, companiile din divizia europeană pe care Artrom le-a coordonat peste 14 ani au devenit subsidiarele Artrom. Artom este astăzi acționar unic al producătorului de oțel TMK Reșița și al companiilor TMK Italia și TMK Industrial Solution din Huston. Toate acestea sunt deținute de Artrom în proporție de 100%, formând un grup industrial complet, integral, de la producția de materie primă și până la vânzarea către primii clienți neînrudiți”,
a mai spus Popescu.

Conducerea companiei a anunțat că investițiile în tehnologie au permis cucerirea de noi piețe, în care clienții primesc în termene scurte exact produsele de care au nevoie, nu țevi standard.

„Producția TMK Artrom reprezintă 16% din consumul de țevi industriale al Europei, 5% din consumul de țevi industriale al Americii de Nord, ceea ce înseamnă că suntem un jucător relevant. Astăzi, compania noastră gestionează peste 600 de clienți în întreaga lume, din care 400 de clienți care facturează în mod activ pe lună, nu mereu aceiași. Producția noastră merge în 37 de țări, toate cu un nivel de industrializare foarte ridicat”, a mai declarat Adrian Popescu.