Eveniment

2021-10-08, 11:30:18

FOTO/VIDEO: Controale pentru prevenirea Sars-CoV 2, în judeţul Olt. Amenzi în valoare de 1.500 de lei

Aproximativ 150 de forţe de ordine au efectuat, în ultimele 24 de ore, controale pentru prevenirea răspândirii Covid-19. S-au verificat 45 de societăți comerciale, precum şi 47 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.000 de persoane şi au fost aplicate amenzi în valoare de 1.500 de lei.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au desfășurat mai multe acțiuni cu caracter preventiv, în contextul noilor modificări legislative privind prevenirea infectării cu COVID-19. 

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, operatori economici, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat aproximativ 150 de forţe de ordine, fiind verificate 45 de societăți comerciale, precum şi 47 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.000 de persoane. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 1.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

De asemenea, în cele două municipii ale județului Olt, ieri seară, în intervalul orar 20:00-22:00, polițiștii au intensificat activitățile de informare, dar și de verificare a respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului Covid-19, având în vedere noile măsuri instituite.

IPJ Olt aminteşte faptul că, în municipiul Slatina (incidență cumulată la 14 zile, peste 7,5/1000 de locuitori):

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu excepția persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19; 

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. 

În municipiul Caracal (incidență cumulată la 14 zile între 6 și 7,5/1000 de locuitori):

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20:00-05:00, cu excepția persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19; 

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 05:00-22:00. 

Pentru verificarea motivelor de deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

IPJ Olt face precizarea că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. 

Totodată, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6/1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

Comentarii

Redacţia

2021-10-08 11:30:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...